DSC_0334.JPG

Začetek prenove mestnega jedra kroji vreme

datum: 20. 09. 2017

Predstavniki Mestne občine Novo mesto in izvajalci gradbenih in arheoloških del prenove mestnega jedra so se na današnjem operativnem sestanku ponovno usklajevali o začetku del, ki ga je v zadnjih dnevih onemogočalo obilno deževje.

ess-

Izvajalci bodo predvidoma v ponedeljek, 25. septembra po jutranji prometni konici začeli s postavitvijo prometne signalizacije, ki jo zahteva predvidena ureditev prometa v prvi fazi del. Kot smo že obveščali, bodo prve zapore na Pugljevi ulici pa tudi na večjem delu Glavnega trga. Po Kandijskem mostu bo možen samo izvoz iz mesta, promet pa bo možen tudi v zgornjem delu Glavnega trga.

V nadaljevanju tedna bo potekalo postavljanje gradbiščnih ograj, odmerjanje lokacij podzemne infrastrukture, postavitev gradbiščnih kontejnerjev, skladišč, pa tudi odstranitev spomenikov in dreves.

Začetek arheoloških izkopavanj in gradbenih del se tako predvidoma zamika na ponedeljek, 2. oktobra, predvidoma v roku dveh tednov pa bo v prostorih nekdanje ribarnice na Glavnem trgu 2 vzpostavljena tudi gradbiščna pisarna.

Že sedaj naprošamo vse, da prilagodijo svoje poti, saj tranzit preko Glavnega trga ne bo več mogoč. Za obiskovalce mestnega jedra smo zato zagotovili brezplačno dvourno parkiranje v Kandiji, na Novem trgu in tudi na drugih bližnjih parkiriščih.

O morebitnih spremembah in nadaljnjem poteku del vas bomo obveščali.

Povezane novice

15. september

Mestno jedro obnavljamo za vse

Kot smo že obveščali, bo v prihodnjih mesecih potekala prenova mestnega jedra. Načrtovanih je več faz projekta, v katere so vključena tudi arheološka izkopavanja, saj je letošnje sondiranje...

več >

nazaj