Stik z upravo
Imate ideje, predloge ali vprašanja o področjih, za katere skrbi Mestna občina Novo mesto?
Menite, da bi se dalo kaj izboljšati, urediti ali popraviti?
Ste opazili poškodbe na cesti ali na prometni signalizaciji?
Kdaj opazite, da ne sveti javna razsvetljava, da je poškodovana mestna oprema, da se kje nabirajo kupi smeti ali da se je pojavilo divje odlagališče?
Odprite temo in zapišite idejo, predlog ali vprašanje.
Pristojna služba bo takoj po prejemu vašega obvestila začela reševati zadevo in o poteku reševanja poročala na spletni strani.
Pogoji uporabe
| Avtobusna postaja |
Za odgovor morate biti prijavljeni.
| |
Jazz, 15. december 2011 (14:16)
| Pozdravljeni! Zanima me, KDAJ se boste lotili obnove AP??? Pred volitvami so obljube deževale...a nič od tega!!! Zanima me, kaj se dogaja z jamo nasproti TUŠ centra? Ali ne bi naredili parkirnega prostora, teh primankuje. Kaj storiti, če se AP začne podirati, za to ne bo potrebno čakanje....!?? Prosim za konkreten odgovor, ne izgovor!:) Hvala | |
 |
| Odg: Avtobusna postaja |
Kot izhodišče Za odgovor morate biti prijavljeni.
| |
LukaSLO, 20. december 2011 (09:03), odgovor na: Avtobusna postaja
| Jama nasproti Tuša je posledica pritožbe enega arhitekta (Real je hotel graditi). Potem se je to vleklo po sodišču, na koncu pa je šel Real v stečaj (čeprav je arhitekt izgubil).
Poleg jame pa imamo še sramotno avtobusno postajo. Postajo bi bilo treba podreti ter zgraditi novo avtobusno skupaj s poslovnim središčem (na mestu jame). Ampak stanje bo še dolgo tako. Problem je v nerešenih lastništvih (kakor mi je znano). Občina bi morala pritisniti na lastnike, urediti lastništva, pripraviti projekt in začeti graditi. Tako pa zapravljajo denar za obnovo stranišč na postaji itd (to je metanje denarja stran, saj vemo, kaj se ponoči tam dogaja).
Skratka, lotite se dela, ta sramota se vleče že leta in leta. Premakne pa se nič, vsaj vidi se ne. | |
 |
| Odg: Odg: Avtobusna postaja |
| |
Jazz, 20. december 2011 (09:39), odgovor na: Odg: Avtobusna postaja
| LukaSLO!
To kar si napisal, vse ze vem!Mušičeva lepotica je katastrofa v NM!!! Real je v stečaju, jama pa gre na dražbo. (naslednje leto) AP ne moreš kar tako podreti.....! Lastništva so urejena, vsaj spodaj, kako je pa zgoraj....hm? Čaklanice in wc-ji so zaklenjeni, na pločniku zunaj pa stojita 2 prenosna zelena wc-ja....neestetsko!!!
In ta sramota bo stala in stala dneve, mesece, leta......žal!!! | |
 |
|
 |
| Odg: Avtobusna postaja |
| |
novomeščan, 27. december 2011 (15:55), odgovor na: Avtobusna postaja
| To se sprašujem že leta. AP je prvovrstna novomeška sramota. Vsakič, ko se peljem mimo, se čudim, da sploh še stoji. Bojim se pomisliti, kaj si o mestu mislijo potniki, ki jim je ta podrtija prvi stik z mestom. Jaz bi odšel nazaj na avtobus in se odpelal tja, od koder sem prišel.
"Strah" me je še ene stvari in sicer tega, da se bodo občinarji nekoč odločili za OBNOVO te arhitekturne katastrofe in ne za podrtje le-te in izgradnjo novega, sodobnega objekta, ki si ga mesto zasluži. Treba bi bilo preprosto vse zravnati s tlemi in vse narediti na novo, vključno z jamo, ki je z leti postala smetišče. Čisto vsaka investicija v objekt je NESMISELNA, ne vem zakaj se je šlo obnavljati stranišča in po nepotrebnem zapravljati denar. Res me zanima, o čem razmišljajo.
Naj nekdo iz MONM odgovori na vprašanje, KDAJ bomo Novomeščani dočakali NOVO avtobusno postajo? | |
 |
| Odg: Odg: Avtobusna postaja |
| |
LukaSLO, 27. december 2011 (21:27), odgovor na: Odg: Avtobusna postaja
| Se popolnoma strinjam z Novomeščanom. Vsaka investicija v zdajšnji objekt (stranišča, sanacije itd...) je NESMISELNA, je metanje denarja skozi okno. Na avtobusni postaji je polno kriminala, preprodaje drog, pretepov, da je nas meščane zvečer še strah iti tja mimo. Ampak to se dogaja zgolj in samo zaradi sramotnega stanje avtobusne postaje. V kolikor bi bila to urejena postaja, s prisotnostnostjo zaposlenih, video in tehničnim varovanjem se to ne bi dogajalo.
Zato je NUJNO potrebno iskati rešitve za podrtje in gradnjo nove, sodobne postaje. Čim prej!
Se pa bojim, da občini tako stanje kar ustreza, saj glede na okoliščine (lastništva ...) lahko odlaša z drago investicijo. Saj vemo, denarja je malo! | |