|
| Odg: Mestno jedro in podobno |
Kot izhodišče Za odgovor morate biti prijavljeni.
| |
novomeščan, 31. maj 2012 (21:10), odgovor na: Mestno jedro in podobno
| Nisi edini, ki je razočaran nad neodzivanjem uprave MONM na naša vprašanja. Res, da ste mu odgovorili, ampak po več kot dveh mesecih? Kot bi se delali norca.
Kar se tiče Glavnega trga, resnično upam, da bo do gradnje nove tržnice prišlo v najkrajšem možnem času, ker mi gre vsakič na jok, ko grem mimo in gledam to žalost.
Naslednja stvar, ki me moti, tako kot avtorja teme, so zaplate na pločnikih in cesti. Vsako poškodbo popravite po liniji najmanjšega odpora, samo toliko, da je, čisto nič več. Kako bo to izgledalo, kazilo podobo mesta, nikogar ne zanima. Če zmanjka nekaj granitnih kock, nič hudega, bomo zalili kar z asfaltom. Meni se to zdi sramotno.
Omenil bi še table. TABLE pred lokali, poslovalnicami. En kup jih kričeče opozarja nase, so vseh možnih velikosti, oblik in barv. Kot bi prišel v cirkus! Zakaj se ne določi nek standard po katerem se morajo ravnati VSI, ki želijo poslovati v samem mestnem jedru? Tabla bi morala biti že v naprej določena, kar se tiče velikosti, oblike in vrste pisave, le za barvo oz. odtenek bi se lahko odločali sami. Da bi bilo vse v stilu. Noro, kaj vse videvam. Poleg tabel so moteči tudi neokusni reklamni plakati.
Še nekaj. V mestnih uličicah, kjer se sprehajamo meščani in turisti (zaradi teh me je še najbolj sram), videvam kontejnerje, ki so vsem na očeh in delajo napoto. Ko bi bili vsaj ograjeni, v stilu seveda, da ne bi bili vidni. Ah, kje, saj to nikogar ne zanima. Samo, da so, to je pomembno! Spet tista nazadnjaška miselnost nekaterih.
Še zadnje, kar mi ta trenutek pade na pamet in me zelo moti, so fasade. Nekatere stavbe, sploh tista poleg Rotovža, so v katastrofalnem stanju, nekatere imajo na sebi tudi grafite. Kdaj se bo kaj naredilo v tej smeri? Nekaj fasad se je že v celoti obnovilo, kar seveda pozdravljam, kdaj so na vrsti ostale?
Da ne omenjam ostalih "črnih točk", ki se na splošno tičejo mesta in bi se jih dalo hitro odpraviti, pa zanje ni interesa, volje in še česa drugega. Precej košev po mestih sprehajališčih in drugod manjka (so bili ukradeni, uničeni, ne vem, ni jih več), ograje okoli igrišč in še kje drugje so zvite, podrte, kar precej luči po mestu ne gori, na primer na mostu pod Planetom Tuš, luč na novi šmihelski cesti, ki pelje od mosta do rondoja, je zvita že od zime, pa bo verjetno v takšnem stanju tudi ostala itd. Tega je ogromno. ODPRITE OČI.
Poskrbite za Novo mesto in to ne po liniji najmanjšega odpora. Naredite mesto lepo, da nam bo v ponos!
Upam, da se bo javil kdo iz MONM in podal odgovor. Pa ne po treh mesecih. | |