Mestna Občina Novo mestoNovo mesto

Župan

Na lokalnih volitvah 2014 je bil za župana Mestne občine Novo mesto izvoljen Gregor Macedoni, univ. dipl. inž. elektrotehnike, rojen. 15. 2. 1973.

 

 

 

Gregor Macedoni je osnovno šolo in gimnazijo obiskoval v Novem mestu. Po zaključeni gimnaziji se je vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Ljubljani ter se v drugem letniku odločil za študij na smeri elektronika, ki ga je leta 1997 tudi zaključil z diplomo. Kasneje je ob delu vpisal še podiplomski študij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer mora opraviti še zaključno magistrsko nalogo.

 

V svojih študentskih časih je bil izjemno aktiven. V letih od 1992 do 1995 je bil izvoljen za poslanca študentskega parlamenta, dvakrat pa bil tudi njegov predsednik. V tem času je deloval tudi v organih Univerze v Ljubljani, kjer je bil po vzpostavitvi študentskega sveta prva dva mandata njegov predsednik (1993/94, 1994/95).

 

Vseskozi je bil aktiven tudi v domačem kraju. Leta 1992 je postal predsednik DNŠ in bil ves čas aktiven predvsem ob ustanavljanju treh novih subjektov skupine DNŠ: LokalPatriota, Študentskega servisa in Založbe Goga. Od ustanovitve Založbe Goga leta 1998 do leta 2009 je bil njen direktor. Leta 2006 je ob združitvi DNŠ-jevega študentskega servisa s kranjskim in novogoriškim postal predsednik nadzornega sveta novoustanovljene Agencije M Servis, kadrovske storitve, d. o. o.

 

Po zaključenem študiju je nekaj časa deloval v Ljubljani v podjetju Oria. Pred izvolitvijo za župana Mestne občine Novo mesto pa je bil zaposlen v podjetju Trimo MSS, d. d., kot izvršni direktor.

 

Na področju lokalne samouprave je bil na Mestni občini Novo mesto v mandatih 2002-2006 in 2010-2014 član občinskega sveta (izvoljen na nestrankarski listi). Leta 2006 je bil imenovan za člana sveta nekdanjega Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto, kjer je v določenem obdobju opravljal funkcijo predsednika sveta. Po ustanovitvi Javne agencije za knjigo Republike Slovenije (JAK) v letu 2009 je bil imenovan za člana Komisije za mednarodno promocijo slovenskega leposlovja, sedaj pa opravlja funkcijo člana Sveta te agencije.

 

Danes z ženo Klavdijo in štirimi otroki živi na Drski v Novem mestu.

 

 

 

Podžupan

 

Boštjan Grobler, univ. dipl. ekonomist, se je rodil 17. 2. 1974 in mladost preživel v Arji vasi v Savinjski dolini.

Po končani naravoslovno-matematični srednji šoli v Celju se je vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Po končanem študiju se je zaposlil v podjetju BTC, d. d., kot strokovni sodelavec za logistiko, nato pa kariero nadaljeval kot vodja logistike v podjetju Trimo, d. d.

Leta 2004 je postal direktor Študentskega servisa DNŠ in izpeljal uspešno združitev s še dvema študentskima servisoma v kadrovsko agencijo Agencijo M servis, d. o. o., v lasti treh študentskih klubov. Vzporedno je vodil projekt nakupa in obnove nekdanje Ribje restavracije na Glavnem trgu v Novem mestu. Za obnovo je pridobil več kot 1 milijon evrov sredstev s strani Norveškega mehanizma in posojil bank. Hostel Situla je bil izbran za najlepši hostel v Sloveniji v letu 2009. Prejel je tudi priznanje Kraljevine Norveške za enega najboljših projektov, financiranih iz tega mehanizma. Hostel Situla je še vedno edini mestni hostel, ki je bil zgrajen brez javnih sredstev.

Kot član uprave Agencije M servis, d. o. o., je na področju komerciale zaslužen, da je podjetje postalo 2. največji posredovalec zaposlitev v Sloveniji.

Od leta 2012 deluje v svojem podjetju, ki zaposluje 10 ljudi. Sam deluje kot »coach« (ICF licenca) v številnih slovenskih podjetjih in s številnimi slovenskimi menedžerji.

Od leta 1999 živi v Novem mestu na Drski z ženo Matejo in štirimi otroki.

 

 

 
   
   
Lokalne volitve 2014 Zemljevid MONM Nm bus Krajevne skupnosti v Mestni Občini Novo mesto RAST - Revija za kulturo, umetnost in družbena vprašanja Kronist Novega mesta PISO - Prostorski informacijski sistem občin Turistična ponudba Dolenjske Čista reka Krka za nas in prihodnje rodove Državni portal e-uprava Regijski NVO center
Vse pravice pridržane © Mestna občina Novo mesto
Produkcija: T-media d.o.o.