Mestna Občina Novo mestoNovo mesto

Župan

Na lokalnih volitvah 2014 je bil za župana Mestne občine Novo mesto izvoljen Gregor Macedoni, univ. dipl. inž. elektrotehnike, rojen. 15. 2. 1973.

 

Življenjepis

 

Rodil sem se 1973. leta v Novem mestu. Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskoval v Novem mestu. Po zaključeni gimnaziji sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Ljubljani ter v drugem letniku izbral smer elektronika. Leta 1997 sem diplomiral z najvišjo oceno. Kasneje sem se ob delu vpisal na podiplomski študij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer me čaka še zaključna magistrska naloga.

V letih 1992-1995 sem bil izvoljen za poslanca študentskega parlamenta, dvakrat tudi njegov predsednik. V tem času sem deloval tudi v organih Univerze v Ljubljani, kjer sem bil po vzpostavitvi študentskega sveta prva dva mandata njegov predsednik (1993/94, 1994/95).

Leta 1992 sem postal predsednik DNŠ in bil ves čas aktiven predvsem ob ustanavljanju treh novih subjektov skupine DNŠ: LokalPatriota, Študentskega servisa in Založbe Goga.

Po zaključenem študiju sem nekaj časa deloval v Ljubljani v podjetju Oria. Od ustanovitve Založbe Goga leta 1998 do leta 2009 sem bil njen direktor.

Leta 2006 sem ob združitvi DNŠ-jevega študentskega servisa s kranjskim in novogoriškim postal predsednik nadzornega sveta novoustanovljene Agencije M Servis, kadrovske storitve, d. o. o.

Pred izvolitvijo za župana Mestne občine Novo mesto pa sem bil zaposlen v podjetju Trimo MSS, d. d., kot izvršni direktor.

Na področju lokalne samouprave sem bil oz. sem na Mestni občini Novo mesto v mandatih 2002-2006 in 2010-2014 član občinskega sveta (izvoljen na nestrankarski listi).

Leta 2006 sem bil imenovan za člana sveta nekdanjega Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto, kjer sem v določenem obdobju opravljal funkcijo predsednika sveta.

Po ustanovitvi Javne agencije za knjigo Republike Slovenije (JAK) v letu 2009 sem bil imenovan za člana Komisije za mednarodno promocijo slovenskega leposlovja, sedaj pa opravljam funkcijo člana Sveta te agencije.

Danes z ženo Klavdijo in najinimi štirimi otroki živimo na Drski v Novem mestu.

 

 
   
   

 

 

Lokalne volitve 2014 Zemljevid MONM Nm bus Krajevne skupnosti v Mestni Občini Novo mesto RAST - Revija za kulturo, umetnost in družbena vprašanja Kronist Novega mesta PISO - Prostorski informacijski sistem občin Turistična ponudba Dolenjske Čista reka Krka za nas in prihodnje rodove Državni portal e-uprava Regijski NVO center
Vse pravice pridržane © Mestna občina Novo mesto
Produkcija: T-media d.o.o.