Mestna Občina Novo mestoNovo mesto

Varstveno delovni center

 

Varstveno delovni center Novo mesto (VDC) je javni socialni zdravstveni zavod, ki se razvija v skladu s potrebami, ki jih izraža okolje, strokovnjaki, starši in odrasle osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju, ki so neposredni uporabniki storitev VDC.

Ljudje z motnjo v duševnem razvoju potrebujejo vse življenje usposabljanje in spremljanje. V ta namen ima zavod organizirano dnevno varstvo, ki ga izvaja v enoti VDC Novo mesto in v enoti VDC Trebnje na lastnem programu in na kooperacijskih delih. Delo in varstvo poteka v vedrem, prijetnem delovnem ozračju. Uporabniki izvajajo zaposlitve, ki jih veselijo in se z njimi potrjujejo. Hkrati pa jim zavod nudi raznovrstne spremljevalne aktivnosti (plesne vaje, računalniške aktivnosti, športno rekreativne dejavnosti, obiske kulturnih prireditev in gledališča).

Cilj zavoda je razvoj uporabnika na vseh življenjskih področjih, s stalnim prilagajanjem in vedno novimi storitvami, ki so odraz izraženih potreb in želja vključenih. Dajejo jim možnost neposrednega sodelovanja pri sprejemanju zanje pomembnih odločitev, ter integracijo v okolje.

Osnovne vrednote, ki so pri tem upoštevane so: pravica posameznika do zasebnosti, partnerstva, spoštovanja njegovega dostojanstva, edinstvenosti in neodvisnosti v smislu razmišljanja in odločanja o sebi, možnosti izbire ter upoštevanja njihovih pravic.

Naslov
VDC Novo mesto
Šmihel 3
8000 Novo mesto
(enoti v Novem mestu na 2 lokacijah in Trebnjem)
Kontakt
Tel.: 07/39 33 246
Fax: 07/39 33 255
 
Visit Dolenjska Zemljevid MONM Krajevne skupnosti v Mestni Občini Novo mesto RAST - Revija za kulturo, umetnost in družbena vprašanja Kronist Novega mesta PISO - Prostorski informacijski sistem občin Čista reka Krka za nas in prihodnje rodove Državni portal e-uprava Regijski NVO center
Vse pravice pridržane © Mestna občina Novo mesto
Produkcija: T-media d.o.o.