vodilna slika

RISBA, SLIKA, KIP, razstava izbranih likovnih del študentov Oddelka za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani

od 28. 06. 2021 do 10. 08. 2021, 19:00

Lokacija: Kulturni center Janeza Trdine, Novo mesto

Organizator: Društvo likovnih umetnikov Dolenjske

RISBA, SLIKA, KIP

Razstava izbranih likovnih del študentov Oddelka za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani

Zaključek študijskega procesa je tudi priložnost za vpogled v nastalo delo, kar na likovnem področju pomeni javno predstavitev nastalih del v razstavnem prostoru. Glede na sodelovanje v razstavnem programu Društva likovnih umetnikov Dolenjske smo se odločili, da likovna dela študentov 2. stopnje študija Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani predstavimo v Galeriji Kocka. Izbrana študentska dela, ki izhajajo iz temeljnih področij risbe, slike in kipa, nadgrajena in povezana s širokim spektrom sodobnih likovnih praks, kažejo likovno samostojnost in individualno raziskovanje medija. Razstavljena dela študentov tako stopajo iz splošnih abstraktnih likovnih raziskovanj v času primerne umetniške eksperimente, povezane z okoljem, v katerem bivamo ali se z njim na drugačen način srečujemo.

Na razstavi se s svojimi deli predstavljajo študent in študentke drugostopenjskega programa Poučevanje, smer Likovna pedagogika. Kiparska, risarska in slikarska dela so nastala pod okriljem mentorjev v sklopu strokovnih izbirnih predmetov:

• Sodobno slikarsko snovanje, mentorica doc. Anja Jerčič Jakob

• Sodobno risarsko snovanje, mentor doc. Andrej Brumen Čop

• Sodobne slikarske strategije, mentor doc. Andrej Brumen Čop

• Kiparstvo v razširjenem polju, mentor prof. Roman Makše

 

RAZSTAVLJAJO:

AJDUKOVIĆ Milan, JEGLIČ Špela, KRAJNC Laura, KRAJNC Tina, LAMPRET Katja, NAVERŠNIK Andreja, OMAN Pija, SIMČIČ Zala