fnp_eventim_kreslin_cover-01.jpg

Festival novomeško poletje - VLADO KRESLIN

dne 20. 08. 2022, 21:00

Lokacija: GRAD GRM

Organizator: Zavod produkcijska hiša INJA MUSIC

Ka praveš na en dober koncert, ge de se čül pristen prekmurski güč? Dvajstoga avgusta prijde na Festival novomeško poletje en in edijne Vlado Kreslin, ka pa nede san pa ka de še več prekmurskoga melosa na küpe do pa znjin še Mali bogauve in dobra stara Beltinska banda!  

VSTOPNICE: https://www.eventim.si/.../festival-novomesko.../event.html

Ker je število vstopnic zelo omejeno, si svojo zagotovite čimprej! Nakup vstopnic na licu mesta ne bo mogoč. Vstopnice lahko po 26,90 € kupite preko spletne strani www.eventim.si in na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji: Petrol, OMV Multitočke, Pošte Slovenije, Delo prodaja (K)kiosk, 3dva trafike, Big Bang, Kompas, Mercator Hipermarketi, Slovenske železnice …).

  Koncert Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško bando bo v vsej svoji prekmurski razsežnosti zazvenel v atriju grmskega gradu, ki mu organizatorji pravimo kar »novomeške križanke«. Nekega jutra ko se zdani, Dekle moje, Lahko bi zletela, Z Goričkega v Piran, Od višine se zvrti, Tista črna kitara … so le nekateri izmed že ponarodelih zimzelenih napevov, s katerimi si v bogati glasbeni karieri beltinškega kantavtorja tako radi privezujemo dušo.   20. avgusta ob 21.00 se mu bodo, poleg že stalne zasedbe Mali Bogovi, iz rodnega Prekmurja pridružili tudi člani Beltinške bande, katere najstarejši član je Vladov oče, Milan Kreslin (rojen 1928). Vlado Kreslin z bendoma Mali Bogovi in Beltinško bando združuje včeraj in danes, lokalno in globalno, ko se je posvetil ljudski glasbi, pa je povzročil pravi preporod slovenske etno glasbe ter prekmurskega narečja.  

https://www.youtube.com/watch?v=rjHo0hfOaJw