20171127_113514.jpg

Priprave na Veseli december v polnem teku

datum: 27. 11. 2017

Priprave za letošnji Veseli december so že v polnem teku. Okrasili smo mestne drevorede in posamična drevesa z novoletnimi lučkami in nadcestnimi obešankami. Dokupili pa smo tudi več metrov svetlobnih LED dekoracij za Novi trg, kjer bo zaradi obnove Glavnega trga letos potekal Veseli december. Poleg naštetega smo letos prvič pripravili stiroporne izdelke, ki jih bodo otroci iz novomeških vrtcev in šol pobarvali in jih skupaj namestili na prizorišče Pravljične dežele na Novem trgu. Otroci bodo s tem dejanjem simbolično pomagali županu v Novo mesto privabiti dobre decembrske može. Sicer bo "Pravljična dežela" vključevala poseben vodnjak/kotel želja. V kotel želja bodo otroci (lahko tudi odrasli) metali pisma z željami. Na obodno konstrukcijo paviljona bodo nameščene svetlobne verige, ki bodo pričarale zvezdno nebo. Po celem paviljonu Pravljične dežele bodo postavljene smrečice, skozi ta labirint pa bodo otroci našli pot do kotla želja. Med samimi smrečicami bodo postavljeni božični junaki in kukali izza dreveščkov. Vse skupaj bo pravo pravcato pravljično doživetje, med smrečice tu in tam skrijemo tudi nekaj košaric bonbončkov, kar bo nepozabno in povsem unikatno doživetje za naše najmlajše.

Drsališče bo postavljeno v dveh povezanih delih. Manjše drsališče v velikosti 10x10m je namenjeno otrokom, večje v velikosti 10x20m pa že pravim izkušenim drsalcem. V dopoldanskem času bo na drsališču potekala organizirana šola drsanja za otroke iz vrtcev in šol, popoldan pa bo možna izposoja drsalk po simbolični ceni. Seveda ne bo manjkala niti dobra glasba in kulinarična ponudba. 

Prihod Miklavža in slavnostni prižig lučk bo v torek, 5. decembra ob 17. uri, na Novem trgu.

Parkirni prostori na Novem trgu bodo zaradi postavitve infrastrukture in varnosti obiskovalcev do 22. decembra delno zaprti, od 22. decembra do 5. januarja pa zaprti v celoti. 

20171127_113310

Povezane novice

23. november
Otroci na mestnem drsališču

Veseli december v Novem mestu

Prihaja Veseli december, praznično ozračje in živahno dogajanje za vse generacije in okuse. Osrednje prizorišče bo zaradi obnove Glavnega trga letos na Novem trgu, kjer vas na čarobno okrašenem...

več >

nazaj