_DSC1082.JPG

V jeseni premierna izvedba Novomeškega ½ maratona

datum: 05. 03. 2018

Na novinarski konferenci na rotovžu so danes predstavili projekt Novomeški ½ maraton, ki bo svojo premierno izvedbo doživel 30. septembra letos. Ambiciozen projekt, ki nastaja na pobudo novomeškega olimpijskega maratonca Primoža Kobeta in ob sodelovanju Mestne občine Novo mesto in Zavoda Novo mesto, so si organizatorji zamislili kot dvodnevni dolenjski tekaški praznik.

Prireditev smiselno sovpada s Štukljevim letom in zapolnjuje pomanjkanje primerljivih tekaških dogodkov v širši jugovzhodni Sloveniji. Župan Gregor Macedoni je ob tem izpostavil anekdoto iz enega prvih stikov s predsednikom države Borutom Pahorjem, ki je mu ob spodbudi pri organizaciji večje tekaške prireditve obljubil tudi svojo udeležbo, za zdaj pa je pri uresničevanju projekta svoj delež prispeval s častnim pokroviteljstvom.

Župan Gregor Macedoni, direktor Zavoda Novo mesto Marjan Hribar ter Primož Kobe

Župan Macedoni in direktor Zavoda Novo mesto Marjan Hribar sta na današnji novinarski konferenci izpostavila potencial prireditve, ki nadgrajuje športno in turistično ponudbo Novega mesta, dolenjska prestolnica pa se z njo postavlja ob bok ostalim mestom s prepoznavnimi tekaškimi preizkušnjami.

Trasa premierne izvedbe je v znamenju reke Krke, tekači pa bodo lahko izbirali med polmaratonsko 21-kilometrsko razdaljo in rekreativnim tekom na več kot pol krajši razdalji (8,8 km). Po besedah pobudnika Primoža Kobeta je prireditev idealna za pripravo tekačev na oktobrski Ljubljanski maraton, polmaratonska razdalja pa je po njegovih besedah primerna tudi za ljubitelje rekreacije, ki si ne morejo privoščiti večmesečnih priprav, ki jih zahteva maraton. Že dan pred osrednjima tekoma organizatorji pripravljajo bogat spremljevalni program z otroškimi teki. Podrobnosti o prireditvi in informacije o prijavi so že na voljo na spletni strani.

nazaj