_DSC0149.jpg

Začetek komunalnega opremljanja gospodarske cone Livada

datum: 26. 04. 2018

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave podjetja CGP Martin Gosenca sta danes slavnostno podpisala pogodbo za prvo fazo projekta Komunalno urejanje obrtno-industrijske cone Livada. Izvajalec bo v teh dneh uveden v delo.

Na Mestni občini Novo mesto v zadnjem času intenzivno sodelujemo z gospodarskimi subjekti in skušamo zagotoviti ustrezno podporo gospodarskim investicijam, ki prinašajo nova delovna mesta. V gospodarskih conah so investitorji pokazali velik interes za nadaljnji razvoj in so-investiranje, nujno pa je ta območja opremiti tudi z ustrezno komunalno infrastrukturo, saj v zadnjih desetih letih na tem področju ni bilo veliko storjenega. V preteklem letu smo na Mestni občini Novo mesto komunalno opremili gospodarsko cono Na Brezovici, letos nadaljujemo na Livadi.

Prva faza zajema ureditev cestnega omrežja, izgradnjo pločnika, cestne razsvetljave, kanalizacije in vodovoda ter vse ostale gospodarske javne infrastrukture. Vrednost pogodbe znaša 1.755.323,16 evrov (z DDV), k temu pa je potrebno dodati še stroške nadzora in odkupa zemljišč, zato je vrednost celotne investicije ocenjena na nekaj več kot 2 milijona evrov. Tako kot pri lanskem urejanju gospodarske cone na Brezovici smo bili na Mestni občini Novo mesto tudi pri tem projektu zelo uspešni pri pridobivanju evropskih sredstev, tako da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo odobrilo sofinanciranje v skupni višini do največ 1.552.782,54 evrov. Pogodbeni rok za končanje del je 31. avgust 2018.

Na Livadi sicer v teh dneh že potekajo dela za prvi, manjši sklop, ker se je Mestna občina Novo mesto odločila za izgradnjo dveh opornih zidov v vrednosti slabih 220 tisoč evrov (z DDV).

Župan Gregor Macedoni in predsednik uprave podjetja CGP Martin Gosenca

logo

nazaj