_DSC0894.JPG

Novo mesto – prijetno za življenje in delo

datum: 16. 07. 2018

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je skupaj z direktorjem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomažem Kordišem na rotovžu opravil pogovor z udeleženci lanskega kariernega sejma Moje delo, ki se zanimajo za bivanje in delo v Novem mestu.

Gostje pogovora so v sklopu kariernega sejma sodelovali na predavanju na temo Novo mesto – prijetno za življenje in delo, ki ga je pripravila mestna občina in bili nagrajeni z obiskom mesta ter pogovorom o kariernih in življenjskih možnostih v dolenjski prestolnici.

Župan je na pogovoru predstavil poglede na razvoj Novega mesta in projekte, ki jih Mestna občina Novo mesto spodbuja z namenom razvoja prijaznega mesta tako za bivanje kot delo. Izpostavil je, da mesto kot gospodarsko središče jugovzhodne Slovenije nudi številne priložnosti in da lokalna skupnost in gospodarstvo po najboljših močeh delujeta z roko v roki in ustvarjata okolje, ki ponuja številne karierne priložnosti. Direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine Tomaž Kordiš je predstavil gospodarske prednosti Novega mesta in celotne regije ter izpostavil številne izzive na tem področju v prihodnosti.

Na srečanju so gostje prejeli koristne informacije, zastavili številna vprašanja in Novo mesto še pobliže spoznali z vodenim ogledom in obiskom Dolenjskega muzeja.

nazaj