FU9B0833.JPG

Na prireditvi Športnik leta 2018 tudi letos nagrajeni številni novomeški šampioni

datum: 22. 02. 2019

V torek, 19. februarja, je v Kulturnem centru Janeza Trdine tradicionalno potekal izbor športnik leta v Mestni občini Novo mesto. Za športnico in športnika leta 2018 sta bila izbrana teniška igralka Živa Falkner in namiznoteniški igralec Peter Hribar, za športni kolektiv leta 2018 pa je bil prvič razglašen Moški rokometni klub Krka. Na prireditvi so podelili tudi županova priznanja, največ so jih prejeli v Atletskem klubu Krka.

FU9B0065

Športnica leta 2018 je postala 16-letna Živa Falkner (Teniški klub Otočec), ki se je lani dvakrat uvrstila v polfinale turnirjev serije ITF do 18 let, v dvojicah pa je enkrat zaigrala tudi v finalu. Z evropskega prvenstva do 16 let se je vrnila z bronasto medaljo, ki jo je osvojila v dvojicah, zaigrala pa je tudi v finalu enega mladinskega ITF-turnirja. Ob koncu lanske sezone je bila izbrana v ekipo najboljših 12 igralk z vsega sveta, ki so pod okriljem svetovne mladinske teniške zveze nastopale na ameriški turneji igralk do 18 let. 

FU9B0863

Drugo mesto je zasedla atletinja Klara Ljubi (AK Krka), državna prvakinja v teku na 10.000 in 3.000 m, tretja pa je bila rokometašica Ana Abina, slovenska reprezentantka in članica serijskih državnih prvakinj Krim Mercator.

Športnik leta 2018, 19-letni Peter Hribar, je poleg naslova članskega ekipnega prvaka, ki ga je osvojil z NTK Krka, postal tudi državni članski prvak v dvojicah in mešanih dvojicah. Naslov v dvojicah je osvojil tudi v kategoriji mlajših članov, posamično pa je bil drugi. Zmagal je tudi na obeh slovenskih članskih TOP-turnirjih in zaključil leto 2018 na slovenski članski lestvici na prvem mestu.

FU9B1168

Drugo mesto je pripadlo Gašperju Katrašniku iz Kolesarskega kluba Adria Mobil, ki je bil drugi na vojaškem svetovnem prvenstvu in 13. na sredozemskih igrah. Lani je osvojil tudi dve etapni in skupno zmago na dirki prve kategorije Beograd–Banjaluka. V izboru za športnika leta se je na tretje mesto zavihtel atlet Tadej Hribar (AK Krka), ki se poleg naslova državnega prvaka v metu diska med drugim lahko pohvali še s 3. mestom v metu diska na mitingu serije EAA in 9. mestom na sredozemskih igrah.

Rokometaši Krke, ki so bili razglašeni za najboljši športni kolektiv v letu 2018, so lani osvojili superpokalni naslov, ko so senzacionalno premagali Celje Pivovarno Laško. V sezoni 2017/2018 pa so postali tudi tretji najuspešnejši rokometni klub med mlajšimi selekcijami. Na drugo mesto med športnimi kolektivi se je uvrstil namiznoteniški klub (NTK) Krka, ki je petič zapored postal državni ekipni članski prvak. Z dobro sezono, v kateri so osvojili naslov prvakov druge jadranske lige in zaigrali v finalu domačega prvenstva, so se na tretje mesto uvrstili košarkarji Krke.

FU9B0817

Na prireditvi v Kulturnem centru Janeza Trdine so podelili tudi občinska oz. županova priznanja, ki so jih dobili vsi novomeški športniki, ki so lani postali državni prvaki ali pa so branili za slovensko reprezentanco na največjih tekmovanjih od kadetskega do članskega ranga, in trenerji, ki so sodelovali v nacionalnih reprezentancah. Največ, 11 takih priznanj so prejeli člani AK Krka, sledijo KK Adria Mobil (10), KBV Scorpion International Gym (7), NTK Krka (6), KK Krka (5), ŽRK Krka (4).

FU9B0105

FU9B0161

FU9B0196

FU9B0253

Avtor fotografij: Marko Klinc

nazaj