_DSC1497.jpg

Župan sprejel Saša Vorkapića

datum: 28. 02. 2019

Na rotovžu je župan Gregor Macedoni sprejel Saša Vorkapića, ki je v samo dve in pol letni tekmovalni karieri v tajskem boksu in štirinajstih dvobojih na državni in mednarodni ravni, zabeležil dvanajst zmag in dva poraza.

Sašo je v zadnjih treh sezonah postal trikrat državni prvak, prvak mednarodne lige in najboljši borec v moški članski konkurenci. Odličnim uspehom je dodal še bronasto odličje na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu,  zmago v 1. kolu mednarodne lige 2019 in naziv najboljšega borca v članski konkurenci. V letih 2016, 2017 in 2018 je bil tudi kandidat za športnika leta v Mestni občini Novo mesto in dobitnik županovega priznanja za športne dosežke. Poleg udeležbe na nadaljnjih državnih in mednarodnih tekmovanjih in prvenstvih, je želja novomeškega borca nastopiti na Olimpijskih igrah 2024 v Parizu, nad čimer je bil navdušen tudi župan Gregor Macedoni. Sašu, ki je nogometne zelenice pred leti zmenjal za ring, je čestital za izjemne uspehe in mu v zahvalo in spodbudo do zastavljenega cilja podaril knjigo Aleša Fevžerja, kjer so zbrani slovenski olimpijski heroji.

Sašo je član novomeškega Kluba borilnih veščin Scorpion international gym, registriran in kategoriziran športnik in hkrati reprezentant Slovenije. Poleg študija na Fakulteti za šport je tudi aktiven prostovoljec, tako v domačem klubu kot v mednarodni in evropski zvezi tajskega boksa. Kot ambasador in promotor športa sodeluje v osnovnih šolah ter pri številnih domačih in mednarodnih projektih.

 

nazaj