Biha___3.jpg

Gospodarska delegacija iz Bihaća na srečanju v Novem mestu

datum: 15. 10. 2019

Danes je podžupan Boštjan Grobler na vsebinskem sestanku na temo gospodarskega sodelovanja in spodbud v poslovnem sektorju gostil gospodarsko delegacijo iz partnerskega mesta Bihać. Podžupanu so se pridružili še direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš, direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič in vodja Urada za prostor in razvoj Mestne občine Novo mesto dr. Iztok Kovačič.

Bihać 4

Delegacijo Bihaća so sestavljali Pomočnik župana za lokalni gospodarski razvoj Nijaz Lipovača, predsednik Mestnega sveta Bihać za gospodarstvo Smail Nuhić, predsednik Gospodarske zbornice Unsko-Sanskega kantona Enes Ružnić, direktor Pivovarne Bihać in član Sveta za gospodarski razvoj Edin Ibrahimpašić in Pomočnik župana za gospodarske javne službe, vodo in okolje Jasmin Stambolija. 

Bihać 1

V okviru srečanja, za katerega je pobudo dala občina Bihać, je bilo predstavljeno gospodarstvo naše občine in širše regije, podjetja, spodbujevalni ukrepi za gospodarstvo in upravljanje s poslovnimi conami, struktura prebivalstva in zaposljivost v Novem mestu, ter pomen Razvojnega centra Novo mesto in Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. Udeleženci so primerjali karakterstike obeh partnerskih mest, si izmenjali informacije, prakse in izkušnje s področja gospodarstva in podjetništva. 

Bihać 5

Ob koncu srečanja je bilo poudarjeno, da je ostalo še veliko odprtih tem za prihodnje sestanke. Z namenom nadaljnjega povezovanja na številnih področjih (ne samo na turističnem, temveč tudi na podjetniškem in gospodarskem), so gostje novomeško delegacijo povabili na srečanje v Bihać in poudarili že utečeno dobro sodelovanje pri projektu Turizem partnerskih mest - Twinning tourism (CUT). Srečanje so zaključili z željo po nadaljevanju obiskov in ohranjanju stikov z namenom izvedbe skupnih projektov, ki bi bili koristni za obe partnerski mesti. 

Naslednje srečanje je predvideno junija naslednje leto v okviru evropskega projekta Turizem partnerskih mest - Twinning tourism (CUT) v Bihaću.

nazaj