Zaključna prireditev natečaja SdDBk 2020 in odkritje novega lista novomeške Rastoče knjige

datum: 05. 06. 2020

11. junija vljudno vabljeni na dogodek zaključka literarnega natečaja SdDBk 2020, kot dela tematike novomeške pomladi v organizaciji Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine (literarni natečaj na temo novomeške pomladi), ki prispeva tudi kulturni program na dogodku, in Knjižnice Mirana Jarca, ki v Parku Rastoče knjige dodaja novi list v »rastočo knjigo« z mislijo Antona Podbevška.

Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine je pred petimi leti prvič razpisalo literarni natečaj poezije in kratke proze, povezan z jubilejem pomembne osebnosti iz novomeške kulturne zgodovine. Doslej so se zvrstili Julija Primic, Ilka Vašte, Oton Župančič, Dragotin Kette in Slavko Grum, letos pa so se jim pridružili glavni akterji t. i. novomeške pomladi z Antonom Podbevškom na čelu.

Letošnja prireditev ne bo nič manj slovesna kot pretekla leta. Ob tej priložnosti bo izšel zbornik Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine, v katerem bodo med drugim objavljeni prispevki vseh udeležencev natečaja. Na prireditvi, ki jo bo vodila Carmen L. Oven, bodo nastopili nagrajenci literarnega natečaja, z glasbo pa jo bodo obogatili učenci Glasbene šole Marjana Kozine. 

Kot vsako leto zaključno prireditev natečaja dopolnjujemo z odkritjem novega lista novomeške Rastoče knjige. Letos bo "knjiga" obogatena z verzom:  "Ali sem dovolj močan, da se mi ne bo zvrtelo v glavi, če se ozrem v mračne dežele, ki so že za mano?" (Anton Podbevšek: Električna žoga). 

Ob odkritju lista Rastoče knjige bo slavnostni govornik podpredsednik SAZU in častni občan Novega mesta Milček Komelj. S strani Mestne občine Novo mesto pa bo goste dogodka pozdravil podžupan Boštjan Grobler. 

V primeru slabega vremena bo dogodek v prireditvenem atriju knjižnice. Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ za zbiranje na javnih krajih. 

 

Prisrčno vabljeni.

Vabilo najdete v priponki. 

Rastoča knjiga-vabilo.pdf

Vabilo_SdDBk_2020.pdf

013

nazaj