DSC_3655.JPG

Na Otočcu dodatni razredi za osnovno šolo in novi prostori za vrtec

datum: 17. 08. 2020

Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja TGH, d.o.o., Stjepan Jarnević sta danes podpisala pogodbo za izvedbo dozidave OŠ in vrtca Otočec. Vrednost investicije zanaša nekaj več kot 2.500.000 evrov, gradnja pa naj bi se zaključila najkasneje v roku 12 mesecev.

Župan Gregor Macedoni je na podpisu pogodbe povedal, da ga še posebej veseli, da so s podpisom pogodbe izpolnjeni vsi pogoji za izvedbo prepotrebnega prizidka za Osnovno šolo Otočec, ki pokriva področje z najboljšim demografskim potencialom v naši občini. Poleg dodatnih razredov, bo v prizidku nove prostore dobil tudi vrtec. »Po novogradnji vrtca Videk v Bršljinu je to še en zelo pomemben mejnik pri zagotavljanju pogojev za predšolsko vzgojo v Novem mestu,« je poudaril Gregor Macedoni.

Ravnateljica Osnovne šole Otočec Mateja Rožman nam je zaupala, da je v preteklem šolskem letu pouk v šoli zaradi prostorske stiske potekal na dveh lokacijah, prav tako so na šoli nekatere prostore (kabinete) preurediti v učilnice, zato bo dozidava objekta za šolo pomembna pridobitev. "Veselim se, to bo upanje in rešitev vseh prostorskih stisk, da bo vsak oddelek imel svojo učilnico," je še dodala. Nekaj besed je v imenu Krajevne Skupnosti povedal tudi Boško Jezerčić, ki je podaril, da gre za pomembno pridobitev v Krajevni skupnosti in da je vesel, da občina vlaga v izobraževanje, kar pomeni da vlaga v svetlo prihodnost.

V Osnovni šoli Otočec se bodo že v prihodnjem letu razveselili urejenih prostorov otroškega vrtca z večnamenskim prostorom - športno igralnico, tremi igralnicami s sanitarnimi prostori, prostori za zaposlene ter servisnimi prostori v kletni etaži, v pritličju in nadstropju pa prostorov osnovne šole, pri čemer bodo pridobili šest učilnic, nove kabinete, prostore za strokovne delavce in sanitarije. Iz hodnika v nadstropju bodo vodile stopnice do podstrešja, ki v kasnejši fazi omogoča ureditev mansardnih prostorov knjižnice.

Investitor bo v sklopu investicije vgradil osebno dvigalo, dodatno dvigalo za premostitev višinske razlike med dvema nivojema v pritličju, ter z rekonstrukcijo dela stavbe izvedel nivojske povezave v vse etaže obstoječega objekta, tako da bo zagotovljen neoviran dostop za gibalno ovirane osebe v vse etaže.

Iz podjetja TGH d.o.o. iz Črnomlja so sporočili, da bi lahko, v kolikor bo gradnja potekala tekoče, objekt začel z obratovanjem v mesecu septembru 2021. Celotna vrednost investicije z opremo ter ostalimi investitorskimi stroški je ocenjena na okoli 2.900.000 evrov.

104

 

101

 

107

nazaj