810002589.jpg

Tematsko leto 100 let novomeške pomladi se nadaljuje v jesen

datum: 06. 10. 2020

Po uspešnem vrhuncu praznovanja tematskega leta 100 let novomeške pomladi se nadaljuje cikel dogodkov, ki spominjajo na čas pred stotimi leti in začetnike gibanja novomeška pomlad. Tako bosta pestri jesen in zima postregli s kar nekaj odličnimi kulturnimi in umetniškimi dogodki.

Tako se boste lahko že ta četrtek v organizaciji Knjižnice Mirana Jarca odpravili na Literarni sprehod po sledeh novomeške pomladi. Pot vas bo popeljala po točkah kjer se je odvijala kulturno-umetniška manifestacija novomeška pomlad. Sprehod po vodila Matej Kambič iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, prisluhnili pa boste lahko tudi odlomkom iz del vidnejših protagonistov novomeške pomladi. Zaradi omejitev števila obiskovalcev se je na dogodek potrebno prijaviti.

 

Ostali dogodki, ki so načrtovani v sklopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi:

15.10. – Novomeška poDmlad, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij 

21.10. – Literarni večer Miran Jarc »A neko uro se je prebudila Beseda …«, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

2.-29.11. – Razstava kamnitih skulptur Novomeška pomlad, Društvo likovnih ustvarjalcev v kamnu Skulpte, KC Janeza Trdine, Galerija Kocka

6.11. – Odprtje razstave Teodore Damjanič, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

19.11. – Soareja Moje ekstaze, skulptura, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

24.-29.11. – Mesto v gosteh na 36. Slovenskem knjižnem sejmu (v sklopu sejma tudi novomeška PoDmlad), Ljubljana

3.12. – Ta veseli dan kulture, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

Decembra sledi predstavitev tematske številke Revije Rast. Vse do 8. februarja sta v Dolenjskem muzeju Novo mesto na voljo tudi razstavi z naslovom Let novomeške pomladi in Mladi, neznani avantgardni.

Več o dogodkih, ki sledijo, lahko preberete tudi na spletni strani 100pomladi.si.

Podporniki projekta 100 let novomeške pomladi so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

logonmpom1

 

 

nazaj