PUNM_31.12.2020_-_na_obisku_v_OKC_-_113_2.jpg

Župan Gregor Macedoni in državni sekretar dr. Olaj obiskala Policijsko postajo Novo mesto

datum: 31. 12. 2020

Na zadnji dan letošnjega leta sta župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve dr. Anton Olaj obiskala Policijsko postajo Novo mesto. Seznanila sta se s pripravljenimi varnostnimi ukrepi v času silvestrske noči, ko bo policijska prisotnost v Novem mestu bistveno večja kot običajno in bodo z novomeškimi policisti sodelovali tudi pripadniki posebnih policijskih enot.

Župan Gregor Macedoni in državni sekretar dr. Anton Olaj sta danes obiskala policiste in vodstvo Policijske postaje Novo mesto, kriminaliste Sektorja kriminalistične policije ter policiste Operativno komunikacijskega centra na številki policije 113.

Srečala sta se z direktorjem Policijske uprave Novo mesto Janezom Ogulinom, ki jima je predstavil sedanjo varnostno situacijo, pričakovano stanje v času silvestrovanja in pripravljene ukrepe. Aktivnosti policije, ki naj bi zagotovile čim bolj mirne praznike, so sicer v teku že nekaj tednov, na noč prestopa v prihodnje leto pa so se organizirali tako, da bo na območju novomeške policijske uprave v službi bistveno več policistov kot običajno, v pomoč pa jim bodo tudi policisti posebne policijske enote drugih policijskih uprav.

Župan Gregor Macedoni je na obisku izpostavil dobro sodelovanje z lokalno policijsko postajo in PU Novo mesto, državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve dr. Anton Olaj pa se jim je zahvalil za opravljeno delo v letu 2020. Ob zaključku obiska sta državni sekretar in župan policistom zaželela mirne praznike.

PUNM 31.12.2020 - zupan MON, drzavni sekretar MNZ, direktor PU NM

PUNM 31.12.2020 - na obisku pri kriminalistih_2

PUNM 31.12.2020 - na obisku v OKC - 113

nazaj