bvos.jpg

V Birčni vasi pred osnovno šolo uredili prehod za pešce in poskrbeli za dodatno varnost otrok

datum: 25. 01. 2021

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je te dni zaključila z ureditvijo območja pred Osnovno šolo Birčna vas ter s tem poskrbela za izboljšanje prometne varnosti otrok v Birčni vasi.

Na levi strani vozišča za potrebe čakališča za avtobus po novem stoji barvni drog Busko, ki voznike opozarja na prisotnost šolskih otrok. K boljši varnosti v prometu prispevata tudi nova prikazovalnika hitrosti, ki voznike dodatno opozarjata na omejitev hitrosti. Voznike na območje šole in prisotnost otrok po novem opozarjata tudi dva transparenta, ki sta nameščena na ograjo pri šolskem igrišču.

V sklopu ureditve so na Direkciji za vzdrževanje preplastili cesto na območju prehoda za pešce in uvedli ukrepe za umirjanje prometa, pri čemer so prostor pred prehodom za pešce na vozišču označili z barvnimi krogi in talno označbo z opozorilnim napisom. Območje prehoda za pešce je po novem iz obeh strani označeno tudi z modrimi in rdečimi stebrički, s pomočjo katerih je preglednost tako za pešce kot tudi voznike veliko večja.

Po tem, ko smo jeseni skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo na občini poskrbeli za novo avtobusno postajališče v Birčni vasi, je zdaj v sklopu izboljšanja prometne varnosti otrok urejeno tudi območje pred osnovno šolo. V prihodnosti je predvidena še rekonstrukcija regionalne ceste skozi Birčno vas z ureditvijo pločnika za pešce, krajani pa se bodo lahko razveselili tudi dodatne cestne razsvetljave.

nazaj