mobile-2825946_640.jpg

Tudi Mestna občina Novo mesto sodeluje v nacionalni preventivni akciji Mobilni telefoni

datum: 28. 01. 2021

Od 25. januarja do 7. februarja poteka nacionalna preventivna akcija Mobilni telefoni. Tudi Mestna občina Novo mesto bo sodelovala v akciji, in sicer se bo voznike pozivalo, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo.

 

Mobilni telefoni so že vrsto let eden izmed večjih motilcev pozornosti v prometu. Vse bolj razširjen problem tudi v Sloveniji, je vedno pogostejši dejavnik, ki dokazano povečuje tveganje za nastanek prometnih nesreč. Mobilni telefoni močno vplivajo na zmanjšanje kognitivnih sposobnosti voznika, kar med vožnjo pomeni večje tveganje za nastanek prometne nesreče.

 

Na avtobusih mestnega potniškega prometa Novo mesto bodo nameščeni plakati, ki bodo javnost opominjali na trajanje nacionalne akcije Mobitel. V aktivnostih nacionalne akcije bo sodelovala tudi policija, ki bo v tem času pogosteje opozarjala voznike na to, da mobilni telefoni ne sodijo v promet in izvajala poostren nadzor. V času akcije bo medobčinsko redarstvo samostojno in v okviru sodelovanja s policijo izvajalo poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo.

 

Skupaj prispevajmo za večjo varnost v prometu

nazaj