kitten-2288404_1920.jpg

Na voljo bodo boni za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk

datum: 18. 08. 2021

Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato smo pripravili projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 1. septembra 2021 ponovno na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamete v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom občine. Boni so unovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto.

S projektom želimo poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom.

Storitev izvajajo tri izbrane veterinarske ambulante v Mestni občini Novo mesto, in sicer v Veterinarski ambulanti Buba (Ljubljanska cesta 27), A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2) in v Veterini Novo mesto, ambulanti za male živali (Šmarješka cesta 2).

cat-2934720_1920

Na eno gospodinjstvo pripadata dve storitvi, akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk pa traja do 12. novembra 2021 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Na Mestni občini Novo mesto sicer vse leto skrbimo tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.

nazaj