vodilna slika

konS ≡ Po poteh medvrstne komunikacije I delavnica

dne 15. 03. 2021, 17:00

Lokacija: MC Oton, Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Izkustvena, brezplačna delavnica na prostem (8+) – delavnica je izjemno zanimiva tudi za starše, lepo vabljeni!
datum: ponedeljek, 15. marec 2021 ob 17. uri
zbirno mesto: MC Oton, Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto
mentorja: Katarina Radaljac in Uršek Slivšek
predhodna prijava: borut.pelko@lokalpatriot.si
omejeno št. udeleženk_cev
oprema: vremenu primerna obleka in obutev

Udeleženke_ci spoznavajo zvočni svet živali, odkrivajo različne načine zvočnega sporazumevanja z njimi ter se sprašujejo, na kakšne načine vse ustvarjajo živali.

Aktivno poslušanje je spodbujeno z vprašanji, nadgrajeno pa s podajanjem novih informacij preko zanimivih, aktivacijskih nalog. Tekom delavnice udeleženke_ci spoznavajo razlike med zvočno komunikacijo in zvočno ustvarjalnostjo različnih živalskih vrst ter se sprašujejo o tem, kaj živali sporočajo, zakaj komunicirajo in kdaj lahko njihove zvoke razumemo kot izraz zvočne ustvarjalnosti. Se lahko tudi ljudje sporazumevamo z drugimi živalmi preko zvoka? Lahko skupaj z njimi ustvarjamo?

Ilustracija: Nea Likar

Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.
___________________________________________________________________________
Projekt konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

nazaj