fnp_mef_cover-03.jpg

Festival novomeško poletje - MEF in JANI KOVAČIČ

dne 13. 07. 2022, 20:00

Lokacija: Park rastoče knjige

Organizator: Zavod produkcijska hiša INJA MUSIC

MEF IN JANI KOVAČIČ v PARKU RASTOČE KNJIGE

V Park rastoče knjige bomo v sredo, 13. julija, povabili dva prav posebna glasbena gosta. V duet združena skladatelj, pisec besedil, pesnik in pisatelj, pa tudi profesor filozofije, Jani Kovačič, ter Izolan, glasbenik, novinar, urednik, pisec besedil popevk in organizator Četrkovih večerov pri Špini, Drago Mislej Mef, nam bosta skozi skladbe in pripovedi predstavila sebe in svoj zavidljiv umetniški opus.

 

Janijeva najverjetneje najbolj znana »Delam kot zamorc« je postala simbol marljivosti »malega človeka«, ki ga Jani občinstvu obelodanja z ravno prav bogato kupico hudomušnosti. Precizni opazovalec družbe z rezkavim glasom in klenim karakterjem pa v dvoboju z »zasončnim« kantavtorjem Mefom še močneje obsije občinstvo. Drago Mislej Mef je kot »stric iz ozadja« kriv za mnogo največjih in najlepših uspešnic, ki v nas prebudijo nostalgijo po nekih dobrih starih časih, se tudi v sodobnem rade ujamejo v naša ušesa in nasmehe. Portorož, Amerika, Ne bom ti pravil, V San Simonu, Anita ni nikoli, Lahko noč Piran, Sem takšen, ker sem živ, Jaz te nimam rad, Ne odhaja poletje, Veter z juga. Moramo dodati še kaj?

Morda le še to, da je zadnjemu avtorskemu albumu iz 2019. leta nadel ime Pa ne že spet … MEF. Pri nas prvič, a še kdaj spet, Mef in Jani Kovačič v medsebojnem petelinjem izzivanju in drgnjenju glasilk.

13. julija ob 20.00 v Parku rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca. Veseli bomo vaših prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo naše prijazne hostese sprejemale na vhodu, sicer pa je vstop prost. Le točni bodite, da boste imeli kar najlepši pogled.

 

 

 

 

nazaj