DSC_5890.jpg

Novo mesto obiskal minister Janez Cigler Kralj

datum: 29. 06. 2021

Včeraj se je v Novem mestu mudil Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, ki se je na krajšem delovnem srečanju sestal z županom Gregorjem Macedonijem. Na srečanju je ekipa Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predstavnike občine seznanila z načrtovanimi projekti na področju socialnega varstva v povezavi s priložnostmi, ki jih prinašajo EU sredstva pobude React-EU in kasneje tudi EU sredstva v okviru finančne perspektive 2021-2027.

Kot je na srečanju poudaril župan Gregor Macedoni, Mestna občina Novo mesto med načrtovanimi projekti prioritetno podpira infrastrukturno nadgradnjo Doma starejših občanov Novo mesto, z željo dviga kakovosti bivanja, pri čemer bi se obstoječe sobe razbremenile, prav tako pa so cilji usmerjeni v še večjo odpornost za epidemiološke razmere, ki jih je prinesla epidemija. "Hkrati z omenjemim projektom aktivno pomagamo tudi pri iskanju rešitev za prostorsko stisko novomeške enote CUDV Draga in VDC Novo mesto," je poudaril župan Gregor Macedoni.

DSC_5847

Minister Janez Cigler Kralj je na delovnem srečanju župana seznanil tudi z nekaterimi zakonskimi spremembami na področju socialne in delovne zakonodaje, ki bodo v prihodnosti dajale večji poudarek osebni odgovornosti posameznika tako pri zagotavljanju osnovne izobrazbe otrok kot tudi pri vključevanju na trg dela.

 

 

nazaj