plesalec__2_.jpg

Plesna bitka v Olimpijskem centru Novo mesto

datum: 25. 04. 2024

S podporo projekta Varcities je v Olimpijskem centru Novo mesto 20. aprila 2024 potekala mednarodna plesna bitka mladih talentov - Young Stayles battle, na kateri je sodelovalo več kot 70 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Za plesalce je na ploščadi pred Bazenom Novo mesto navijalo 150 obiskovalcev, ki so uživali v razgibanem plesnem dogajanju.

»Javni prostori morajo biti zamišljeni kot območja, osredotočena na ljudi in podpirati ustvarjalnost, vključenost, zdravje in srečo državljanov,« je vizijo projekta Varcities izpostavil vodja projekta Varcities na Mestni občini Novo mesto Peter Geršič in izrazil veselje, da je tokratni plesni dogodek udejanjil to vizijo.

Plesno tekmovanje v break dance-u  je bilo namenjeno najmlajšim plesalcem do 14 let.  Ravno za to starostno skupino plesalcev je v Sloveniji organiziranih najmanj tovrstnih plesnih tekmovanj,  Olimpijski center Novo mesto pa se je izkazal za odlično prizorišče za organizacijo takih dogodkov in omogočil, da je dogodek res potekal na najvišjem nivoju tekmovanja.

»Vesel sem, da je Olimpijski center Novo mesto odprt tudi za dogodke urbane kulture in da ponuja tako odlično infrastrukturo tako za tekmovalce kot gledalce.  Z veseljem bomo še organizirali tekmovanja tukaj, zagotovo pa ga bodo obiskali tudi kolegi iz   Hrvaške in Avstrije, ki so jih navdušile naravne rešitve za šport in rekreacijo, ki jih ponujajo tukajšnji objekti in zelena okolica,« je povedal Robi Grmek, organizator dogodka iz Plesnega studia Novo mesto in poudaril, da je ples odličen vir zdravja in dobrega počutja za vse generacije.

 

varcities-logotip2

 

 

 

nazaj