naslovna_fotografija_dan_kro__nega_gospodarstva2.png

Bodite del trajnostne rešitve, pridružite se nam na Dnevu krožnega gospodarstva

dne 18. 04. 2024

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

pasica novikrog-glava

 

V Novem mestu bomo na Dan Zemlje, ki ga po vsem svetu praznujemo 22. aprila, letos opozorili tudi z Dnevom krožnega gospodarstva.

Vabljeni, da se nam pridružite 18. aprila na dogodkih, na katerih boste spoznali, kako lahko prispevate svoj kamenček v mozaik trajnostnega ravnanja in pomagate, da snovi v okolju krožijo in ne postanejo odpadek.

Dan krožnega gospodarstva bomo začeli z zaključno novinarsko konferenco projekta NovIKroG v prostorih UrbaNMakerspace ob 10. uri, in nadaljevali z različnimi dogodki v Knjižnici Mirana Jarca in butiku ponovne uporabe KNOF na Glavnem trgu.

Vljudno vabljeni!

 

AKTUALNI UKREPI ZA IMPLEMENTACIJO EVROPSKEGA ZELENEGA DOGOVORA + RAZSTAVA BEYOND GREEN

  • 12.00 – 14.30
  • Knjižnica Mirana Jarca (atrij)

Predstavnici SRIP Krožnega gospodarstva nam bosta predstavili aktualne zakonodajne novosti (sprejeti akti in predlogi) in orodja, ki podjetjem in drugim deležnikom pomagajo pri izpolnjevanju zakonodajnih zahtev (krožni dizjan, ukrepi za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, LCA analiza, ogljični odtis).

Prijave zbiramo na vesna.maksimovic@rc-nm.si.

Razstava obstoječih rešitev trajnostnih materialov s poudarkom na produktih iz sekundarnih surovin.

 

DELAVNICA »EKO – STYLING« Z MODNO OBLIKOVALKO ANJO MEDLE

  • 16.00 – 17.00
  • Butik ponovne uporabe KNOF – Glavni trg 17, Novo mesto

Se želiš naučiti ustvariti čisto hud in še trajnosten modni stajling? Se naučiti kako lahko rabljeno oz. zavrženo oblačilo spremeniti v čisto ekstra modni kos? Lepo vabljen/a na brezplačno eko stilsko delavnico z modno oblikovalko in stilistko Anjo Medle, kjer se bomo družili v prostorih trgovine Knof, kjer so na voljo vsa oblačila, da ustvarimo čisto nor personaliziran stajling za vsakega posebej.

Prijavo pošlji na anja.medle@gmail.com do 15. 4. 2024 oz. do zapolnitve mest.

 

PRAKTIČNA DELAVNICA KREATIVNE PREDELAVE ODPADNE INDUSTRIJSKE PLASTIKE V SENČILA ZA SVETILA IN DEKORATIVNE PREDMETE

  • 17.00 – 18.00
  • Knjižnica Mirana Jarca Park rastoče knjige

Zavihajte rokave in pustite, da ustvarjalnost teče. Povežite se s kolegi ustvarjalci v sproščenem okolju. Delavnica je priložnost, da izzovete svojo iznajdljivost in kreativnost, izstopite iz običajnega, razmislite kako uporabiti ostanke in raziščete inovativne načine za ustvarjanje. Udeleženci bodo imeli priložnost ustvariti zanimiva svetila ali dekorativne predmete iz industrijskih ostankov plastike.

Prijave zbiramo na polona@knof.si do 15. 4. 2024 oz. do zapolnitve mest.

 

EKO USTVARJALNA DELAVNICA ZA OTROKE od 6. leta naprej

  • 17.00 – 18.00
  • Knjižnica Mirana Jarca Pravljična soba

Prijave zbiramo v Knjižnici Mirana Jarca, na oddelku za mladino ali tel. št. 07/393 46 65.

Vabilo

 

Dan Krožnega gospodarstva organiziramo Partnerji projekta NovIKroG v sklopu Krožnega inovativnega centra, s katerim želimo spodbujati uvajanje zelenih rešitev prek krožnega javnega naročanja, povezovati ponudnike in javne naročnike ter prispevati k oblikovanju trajnostnih in krožnih praks.

 

pasica novikrog-noga

nazaj