zemljevid krajevnih skupnosti

OBVESTILO krajanom v zvezi izrednih razmer

datum: 15. 03. 2020

Spoštovane krajanke in krajani Žabje vasi.

Pred nami je nekaj "zoprnih" in kritičnih tednov, ko se bomo morali zadrževati doma in omejevati stike s sosedi, sorodniki in prijatelji. Ob lepem vremenu se zadržujte čim več zunaj oziroma v naravi in prezračujte bivalne prostore. Strokovne službe odsvetujejo skupinsko druženje otrok, zato smo preventivno zaprli Športni park KS Žabja vas, da ne bi prišlo do prenosa okužbe preko otroških in rekreativnih naprav.  Zdravstvenih ustanov ne obiskujte, če ni zelo nujno. Predhodno pokličite osebnega zdravnika po telefonu ali mu pišite po elektronski pošti. V primeru zelo nujnih stanj nemudoma pokličite številko 112. Obiskovanje trgovskih centrov omejite na minimum, v trgovino se naj po možnosti odpravi le ena mlajša oseba. Nakup naj bo kratek in selektiven ter omejen na nujne prehrambene artikle. Ob vstopu v zaprte javne prostore in tudi zunaj ob pogovoru z drugimi osebami, pazite na varnostno razdaljo, ki naj bo minimalno 1,5 metra. Glede živil lahko verjamemo kmetijski ministrici, ki zagotavlja, da bo preskrba redna. V tem tednu so bile police trgovin bolj prazne, ker so si nekateri delali nerazumljivo velike zaloge, posledično pa nas je zajela stiska ob pogledu na prazne police in smo si nekateri kupili nekaj na zalogo. Nobenega razloga ni za paniko, zato ni prav nobene potrebe, da si delate ogromne zaloge hrane. Ukinjen je tudi mestni potniški promet.  Če živite sami ali ste starejši oziroma ste težje gibljivi in potrebujete pomoč, pokličite na dežurno telefonsko številko 07 39 39 289 vsak dan med 7. in 20 uro.  Mestna občina Novo mesto bo poskrbela za vse ranljive skupine in uredila vse za njihove nujne potrebe.

Po potrebi vam bodo na pomoč priskočile prostovoljke Krajevne organizacije Rdečega križa in člani Sveta KS Žabja vas, ki jih lahko pokličite na telefonsko številko KS: 070 110 380 med 8 in 20 uro vsak dan do preklica ali nam pišite na elektronsko pošto: predsednikks@gmail.com

V primeru, da boste dobili povišano telesno temperaturo, bolečine v mišicah, kašelj, preberite izdana kratka navodila na spletni strani KS (https://www.novomesto.si/krajevne-skupnosti/zabja-vas/2020031520493775/), oziroma pokličite osebnega zdravnika.

Bodimo odgovorni do lastnega in zdravja ostalih. 

Krajevna organizacija Rdečega križa Žabja vas in Svet KS Žabja vas

novice

04. november, KS Žabja vas

Potomka \"Napoleonove vrbe\" je v polnem zagonu rasti

Zaradi starosti in razklanosti drevesnega debla, je pričelo staro drevo v zadnjih dveh letih odmirati. Zaradi nevarnosti porušitve smo ga preventivno posekali, da nebi prišlo do poškodb sprehajalcev ali otrok, ki so drevo uporabljali kot plezalni poligon.

več >

26. oktober, KS Žabja vas

Nevarni udor zemljine na sprehajalni gozdni poti

Na sprehajalni gozdni poti, ob ulici Drejčetova pot za komunalni zabojniki, so krajani opazili večji udor zemljine, ki predstavlja nevarnost za poškodbe sprehajalcev in kolesarjev.

več >

17. oktober, KS Žabja vas

Prenova javne razsvetljave v KS se je pričela!

V KS bomo v roku dveh let na ulicah zamenjali javno razsvetljavo povsod tam, kjer na drogove še niso bile nameščene varčne LED luči.

več >

16. september, KS Žabja vas

CELOSTNA PODOBA ZBIRNIH MEST ZA KOMUNALNE ODPADKE

Izpolnjujemo programsko zavezo Sveta KS Žabja vas in pričela se je postopna ureditev zbirnih mest za komunalne odpadke, pri čemur nam izdatno pomaga podjetje Komunala d.o.o..

več >

16. september, KS Žabja vas

IGRANJE KOŠARKE SEDAJ MANJ MOTEČE ZA SOSEDE

Ob izgradnji Športnega parka so bile, zaradi pravil pri izbirah iz naslova javnega razpisa, na kovinska stojala nameščene cenejše košarkaške table z obroči. Zaradi tankih tabel so žoge ob odboju povzročale moteče zvoke, kar je zelo motilo bližnje stanovalce hiš.

več >

15. september, KS Žabja vas

Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za poslovno oskrbni center ob Belokranjski cesti v Novem mestu

Javno se razgrne dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta za poslovno oskrbni center ob Belokranjski cesti v Novem mestu (v nadaljevanju: SD ZN), ki ga je pod št. J-13/19, september 2020, izdelalo podjetje ACER Novo mesto d. o. o.

več >

12. september, KS Žabja vas

Zaščitne obrazne maske za vse krajane

Svet KS je sprejel odločitev, da za vse krajane nabavi zaščitne obrazne maske, več si preberite v dopisu...

več >

12. september, KS Žabja vas

Dotrajana delna zapora na Lobetovi ulici

Zaradi prehitrih in nevarnih voznikov, ki pogosto prečkajo klanec skozi Lobetovo ulico, z namenom prihranka na času v smeri Cikave, je bila na tej ulici vzpostavljena delna zapora.

več >

08. september, KS Žabja vas

Posedanje uličnih cestnih jaškov

Na ulicah v KS je opaziti občutno posedanje asfaltne površine, posebno okoli cestnih jaškov in rešetk.

več >

08. september, KS Žabja vas

Popravilo strehe na bivši vojašnici

Dlje časa smo opazovali propadanje stavbe, bivše vojašnice pri bencinskem servisu OMV. Stavba je v zelo slabem stanju in ostrešje nebi več zdržalo bremena večje količine snega.

več >