vodilna slika

Pohod Potov vrh- Potovska gora

dne 18. 10. 2019, 08:30

Lokacija: Potov vrh- Potovska gora

Organizator: PD Krka Novo mesto

Pri Planinskem društvu Krka Novo mesto smo se odločili sodelovati v projektu  SIMBIOZA GIBA-Gibanje je življenje in življenje je gibanje, zato organiziramo in vas vabimo v

petek 18.oktobra 2019 na pohod

    KRIŽE (POTOV VRH)-POTOVSKA GORA-HRIBI-KRIŽE

Okolico Novega mesta smo prehodili že v nešteto smereh, zato smo se odločili, da gremo tokrat malo bližje Gorjancev. V tem letnem času je narava odeta v lepe jesenske barve in vabi na sprehode.

OPIS TURE: dobimo se pri gasilskem domu v Križah ob 8:30. Po gozdni poti bomo šli proti vinski gorici Potovska gora, na hišnih številkah pa bomo ugotovili, da smo še vedno v vasi Križe. Pot bomo nadaljevali v smeri vasi Hrušica, zavili na začetku gozda desno  in prišli v vinsko gorico Hribi, kjer bomo deležni lepega pogleda na Gorjance, Kočevsko hribovje, Trško goro... Vzeli si bomo tudi čas za malico, nato pa nas bo pot vodila med vinogradi do Velikega Slatnika in našega izhodišča. Pot bo krožna in nenaporna (skupaj cca 2 uri hoje).

ZAČETEK POHODA: ob 8:30 v Križah (Potov vrh).

OPREMA: obutev (visoki nepremočljivi čevlji) in oblačila primerna vremenskim razmeram.

HRANA: iz nahrbtnika

VODENJE: po lepih , zanimivih poteh nas bo vodila  Sabina Lukšič, ki to  pot dobro pozna, z vami pa bo tudi vodnik PD Krka.

INFORMACIJE: Anton Progar vodnik PZS; tel.: 041 693 195; zaželene so prijave, niso pa obvezne.

 

Prijazno vabljeni na pohod, pot nebo naporna, bo pa zanimiva, namenjena druženju in spoznavanju koristnosti gibanja