vodilna slika

Zbiramo spomine

dne 12. 11. 2019, 08:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Se še spomnite vašega prvega ogleda filma v kinu? Še hranite filmski plakat, vstopnico ali fotografije stavb, v katerih so se nahajali kinematografi? Ste ob obisku kina doživeli kaj, kar se vam je še posebej vtisnilo v spomin?

Ob stoletnici rednih filmskih predstav v Novem mestu posvečamo akcijo zbiranja spominov tematiki kinematografije v Novem mestu.

Če doma hranite fotografije zunanjosti in notranjosti stavb kinematografov, kino sporede, filmske letake, plakate, vstopnice ali bi z nami delili doživetja in spomine z obiskov kino predstav, vas vabimo k sodelovanju v torek, 12. novembra 2019, med 8.00 in 19.00 v Bukvarno in časopisno čitalnico pri Študijskem oddelku novomeške knjižnice. Gradivo, ki ga boste prinesli, bomo digitalizirali in vam ga vrnili, zbrano digitalizirano gradivo pa shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Zbiranje gradiva na temo kinematografije v njihovem kraju bo na omenjeni dan v času odprtosti knjižnic potekalo tudi v Ljudski knjižnici Metlika, Knjižnici Črnomelj, Knjižnici Brežice, Knjižnici Sevnica, Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Kočevje, Knjižnici Miklova hiša Ribnica in Knjižnici Pavla Golie Trebnje.

Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja!