vodilna slika

Otroško varstvo za vse otroke

datum: 31. 08. 2009

Poskrbljeno bo za vse otroke, tudi za tiste, ki se bodo vpisali med letom.

 

V rotovžu sta župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič in vodja Oddelka za družbene dejavnosti Mateja Jerič danes predstavila stanje v zvezi z vpisom otrok v vrtce Mestne občine Novo mesto v šolskem letu 2009/2010. Veseli dejstvo, da bo poskrbljeno za vse otroke, tudi za tiste, ki se bodo vpisali med šolskim letom.

Župan je uvodoma poudaril, da so vpisi otrok v vrtce prvič potekali po sistemu enotnega vpisa, v katerega so bili vključeni vsi novomeški vrtci, s čimer smo preprečili podvajanje vlog ter tako pridobili bolj realno številko glede vpisanih otrok. Vpisi novincev v novomeške vrtce so potekali v mesecu maju in še niso zaključeni, vendar bo, kot je poudaril otroško varstvo omogočeno vsem otrokom. Mestna občina je namreč za naslednja štiri leta podaljšala najemno pogodbo za prostore vrtca Videk, prav tako je bil danes v Vrtcu Ostržek opravljen tehnični prevzem.
Iz dosedanjega poteka vpisa je sicer razvidno, da je bilo vpisanih več otrok, kot imamo trenutno prostih kapacitet, vendar poudarjamo, da se številke dnevno spreminjajo (še vedno prihajajo vloge staršev v vrtce, poleg tega pa imajo tudi starši, ki so že podpisali pogodbo, možnost do 15. v mesecu podati izpisnico za otroke, ki jih želijo izpisati iz vrtca). Ocenjujemo, da se bo na podlagi statističnih podatkov, ocenjene rodnosti in ocenjene stopnje vključenosti kratkoročno do leta 2012 vpis v vrtce minimalno spreminjal, pri čemer lahko v naslednjih letih pričakujemo vrh glede števila vpisanih otrok. Že čez 10 let naj bi bil vpis v vrtce opazno nižji kot danes, kljub višji vključenosti otrok.


Vrtci vpis 2009 splet.jpgnazaj