vodilna slika

OBVESTILO: Zapora Glavnega trga

datum: 21. 09. 2010

Ob jutrišnjem Dnevu brez avtomobila bo zaprt novomeški Glavni trg.

Tudi v Novem mestu se bodo jutri, v sredo 22. 9. 2010,  pridružili obeležitvi dnevu brez avtomobila, osrednja prireditev pa bo od 8. do 13. ure na Glavnem trgu. Ta bo zato od 6. do 15. ure zaprt za promet. Promet po Kandijskem mostu zato v smeri mestnega jedra ne bo mogoč, most pa bo odprt za tista vozila, ki se bodo pripeljala iz mestnega jedra oziroma Sokolske ulice. Obvoz bo urejen, zapora pa bo označena z ustrezno signalizacijo.

Na jutrišnji prireditvi bodo sicer sodelovali učenci in učitelji vseh devetih osnovnih šol iz Mestne občine Novo mesto, oba vrtca, Šolski center Novo mesto in Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma. Šole in vrtca bodo v sklopu tehničnih dni, prometnih vsebin v okviru pouka, projektov eko šole in zdrave šole ter osrednje teme letošnjega Evropskega tedna mobilnosti »Potuj skromneje, živi bolje« pripravili dejavnosti za učence, ki jih bodo povezovali z dejavnostmi v šolah in vrtcih. Imeli bodo tudi brezplačni avtobusni prevoz, otroci do 12 leta pa se bodo lahko brezplačno popeljali z vlakom na relaciji Kandija-Novo mesto center-Bršljin.

Ob dnevu brez avtomobila bo novomeško mestno jedo na voljo otrokom, šole in oba vrtca se bodo predstavili na svoji stojnici, pripravili bodo različne dejavnosti in se predstavili še na zaključni prireditvi na odru. Ob zaključku prireditve se jim bodo pridružili tudi plesalke Daisy Girls in plesalci Plesnega studia Novo mesto.

V sodelovanju z Mestno občino Novo mesto, novomeškim Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter drugimi se bodo lahko otroci udeležili praktičnih dejavnosti Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, se pobližje seznanili z delom reševalcev, gasilcev, policistov in avto šole, spoznali vlogo Rdečega križa, trke v trdno oviro bodo lahko preizkusili z zaletavčkom, prav tako bodo svoje dejavnosti in projekte predstavil Razvojni center Novo mesto, Zavarovalnica Adriatic-Slovenica in drugi, v Knjižnici Mirana Jarca bodo pripravili razstavo gradiva na temo prometa in prometne varnosti, v Mladinski knjigi pa pomagali pri izvedbi likovne razstave izdelkov, ki jih bodo učenci predhodno naredili. Z avtobusi bodo brezplačno mlajše in starejše otroke v Novo mesto iz Birčne vasi, Slatnika, Lešnice, Otočca, Dolža, Podgrada in Brusnic pripeljali Veolia, Minitour ter Zveza šoferjev in avtomehanikov Novo mesto.

nazaj