vodilna slika

Končana prva faza postavitve muzejske zbirke razvoja avtomobilov in prikolic

datum: 17. 12. 2010

Uradna otvoritev bo aprila 2011.

Danes dopoldne je v prostorih rotovža potekala novinarska konferenca ob zaključku prve faze postavitve muzejske zbirke razvoja avtomobilov in prikolic na Dolenjskem. Na ogled bo postavljenih skupaj 16 vozil, od tega 8 osebnih, 5 dostavnih in 3 prikolice. Otvoritev je predvidena 15. aprila 2011.

Kot je pojasnil župan Alojzij Muhič, avtomobilska industrija je in še vedno zaznamuje dolenjsko prestolnico, zato je prav, da tovrstno zbirko postavljamo tu. Mestna občina v projektu sodeluje tako, da za postavitev zbirke odstopa lastne prostore, v katerih je potrebno zagotoviti primerne pogoje (temperatura, vlažnost).

Božidar Kočevar, predsednik Kluba prijateljev IMV, je podrobneje predstavil projekt in dodal, da druga ali končna faza predvideva še ureditev velike hale, ki bi jo usposobili za muzej prikolic in avtodomov. Zahvalil se je partnerjem postavitve muzejske zbirke (Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Novo mesto, Revoz, d. d., Adria Mobil, d. o. o., TPV, d.d., Tehniški muzej Slovenije, Dolenjski muzej, URS, Šolski center Novo mesto), generalnemu pokrovitelju muzejske zbirke podjetju Revoz, pokroviteljema Adrii Mobil in TPV-ju ter ostalim podpornikom.

Dr. Orest Jarh, direktor Tehniškega muzeja Slovenije, pa je poudaril, da bo muzej upravljal z omenjeno zbirko in pojasnil, da so tudi doslej nudili vso strokovno podporo pri postavitvi zbirke. Podprl je zamisel, da muzej zaživi v okolju, s katerim je neposredno povezan.

Ob koncu sta spregovorila še predsednika uprav Revoza in TPV-ja Aleš Bratož in Vladimir Gregor Bahč, ki sta izrazila zadovoljstvo nad projektom in se zahvalila vsem, ki so v njem predvsem prostovoljno delovali.

 

 

 

 

nazaj