vodilna slika

Na kratko o 3. seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto

datum: 23. 12. 2010

Sejo sveta so tokrat začeli novomeški skavti.

V četrtek, 23. decembra 2010, je v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto potekala 3. seja Občinskega sveta v mandatu 2010 - 2014.
Sejo so začeli novomeški skavti, ki so županu ter svetnikom prinesli luč miru iz Betlehema. Gre za mednarodno dobrodelno akcijo, ki jo je začela avstrijska televizijska postaja ORF, sedaj pa je razširjena po vsej Evropi.
Nosilec projekta, ki v Sloveniji poteka že dvajseto leto zapored, je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, sodelujejo pa še Zveza tabornikov Slovenije, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in Slovenska Zamejska Skavtska Organizacija iz Italije.
Sredstva, ki jih bodo zbrali letos, bodo podarili dvajsetim družinam, ki nimajo osnovnih sredstev za preživetje in potrebujejo pomoč.

 

Svetnice in svetniki so razpravljali o kadrovskih zadevah. Tako sta bila za predstavnika Mestne občine Novo mesto kot ustanoviteljice v Svet javnega zavoda Razvojno izobraževalni center Novo mesto imenovana Jacques Gros in Franc Klemenčič, v Svet Centra za socialno delo Novo mesto pa Srečko Vovko.
Svetnice in svetniki so z 29 glasovi za potrdili sklep o soglasju k imenovanju Mateje Petric za direktorico Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto. Občinski svet je tudi podal pozitivno mnenje k imenovanju Helene Jurše Rogelj za ravnateljico organizacijske enote Višje strokovne šole na zavodu Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma.
O članih delovnih teles Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto in Nadzornega odbora Mestne občine Novi mesto so svetnice in svetniki glasovali v paketu ter predloge sklepov z 20 glasovi za tudi sprejeli.

 

Luc miru splet.jpg

Foto: Boris Blaić

nazaj