vodilna slika

Župan sprejel zlate maturante

datum: 27. 09. 2011

16 zlatih maturantov se je z županom srečalo na rotovžu.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes sprejel 16 zlatih maturantk in maturantov iz Mestne občine Novo mesto, ki so v šolskem letu 2010/2011 opravljali splošno ali poklicno maturo.

 

Zlati maturanti splošne mature, ki so dosegli 30 ali več točk so: s Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Darija Šalehar, iz Gimnazije Želimlje Urška Klemenčič, z novomeške gimnazije pa Nuša Cesar, Katja Erbida, Stella Foršček, Teja Gorjup, Ada Krvavica, Petra Lesjak, Nika Medic, Katja Šmid, Nika Tavčar in Urban Zajec.

 

Zlati maturanti poklicne mature, ki so dosegli 22 ali 23 točk, pa so: Matija Andrejčič in Silvo Gazvoda s Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, Simona Zorko Mihalj s Srednje zdravstvene in kemijske šole Šolskega centra Novo mesto ter Nina Cukut s Šolskega centra Novo mesto, Enote za izobraževanje odraslih.

 

Župan je maturantom ob tej priložnosti podelil knjižno darilo. K sodelovanju je letos pristopila še trgovska hiša Harvey Norman, ki posluje tudi v Novem mestu. Njihov predstavnik Andrej Kadić je vsakemu zlatemu maturantu za dosežen uspeh podaril multifunkcijsko napravo.

Županov sprejem je s klavirskim nastopom popestrila Lucija Zorko, učenka 5. razreda klavirja pri prof. Tatjani Hadl na Glasbeni šoli Marjana Kozine.

 

 

nazaj