vodilna slika

Na kratko o 9. redni seji občinskega sveta

datum: 30. 09. 2011

Svetnice in svetniki so se uvodoma poklonili preminulemu Lojzetu Slaku.

V četrtek, 29. septembra 2011, popoldne se je na rotovžu odvijala 9. redna seja Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto.

Svetnice in svetniki so v 2. obravnavi sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu Zdravstveni kompleks Novo mesto, Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Gospodarska cona Ždinja vas, pri čemer so svetniki potrdili drugačno poimenovanje cone, in sicer Na Brezovici, ter upoštevaje isto poimenovanje tudi Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Turistično območje Ždinja vas.

Predsednica Nadzornega odbora Mestne občine Novo mesto Elizabeta Grill je občinski svet seznanila z delom odbora ter poročili o nadzoru zaključnega računa proračuna Mestne občine Novo mesto za leto 2010 ter nadzoru nad koncesijo za področje gospodarske javne službe plakatiranja in obveščanja.

Občinska uprava je svetnike in svetnice seznanila tudi s končnimi poročili o postopkih izbire zasebnih partnerjev pri projektih Izgradnja športne dvorane - Velodrom v Češči vasi, Servisni objekt za tenis s kegljiščem ter Mestna večnamenska dvorana Portoval v Novem mestu.
Uprava je še predlagala tretjo dopolnitev letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem za leto 2011.

Ob koncu seje so svetniki govorili še o mestnem potniškem prometu, njegovi racionalizaciji in optimizaciji, ter o sofinanciranju programske opreme za TV Vaš kanal. Občinski svet je v Svet javnega zavoda Gasilsko-reševalni center Novo mesto za mandatno dobo štirih let imenoval Martina Blažiča, Štefana Davida ter Matjaža Engla, Martino Vrhovnik pa za predstavnico Mestne občine Novo mesto v Svet vzgojno-izobraževalnega zavoda Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma.

Župan Alojzij Muhič o ponovnem razpisu za izbiro zasebnega partnerja pri izgradnji Mestne večnamenske dvorane Portoval v Novem mestu

Župan Alojzij Muhič o izgradnji garažne hiše pri Zdravstvenem domu Novo mesto

nazaj