vodilna slika

EP v košarki zahteva investicije, a prinaša prihodke

datum: 23. 11. 2011

Novo mesto je obiskal generalni sekretar FIBA Europe Nar Zanolin.

V Novem mestu je danes potekala novinarska konferenca v sklopu priprav na EuroBasket 2013. Tako kot v drugih mestih, kjer se bo odvijal dogodek, je bilo tudi v Novem mestu občutiti veliko pozitivnega razmišljanja in navdušenja.

 

Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto:
"Priprave na EuroBasket 2013 potekajo po zastavljenih smernicah, tudi kar se tiče izgradnje športne dvorane. Odkupili smo vsa zemljišča, sklenili pogodbo s projektanti, objavljen je razpis za pridobitev investitorja ... Verjamem, da bo dvorana narejena marca 2013, tako da bo dovolj časa za priprave na EuroBasket. Poleg dvorane bo prvenstvo prineslo tudi veliko prepoznavnost Novemu mestu. Prav tako verjamemo, da bomo dosegli dober turistični in gostinski izplen."

 

FIBA EuroBasket zupan splet.jpg

 

Nar Zanolin, generalni sekretar FIBA Europe:
"Tudi tukaj bi želel poudariti, da je EuroBasket izjemno velik projekt. Litovci, zadnji gostitelji, so se izkazali, kar potrjujejo tudi številke, a Slovenija ima v primerjavi z Litvo kar nekaj prednosti, predvsem kar se tiče turizma in infrastrukture, saj je vaša država tako rekoč v osrčju Evrope; tudi zato pričakujem izjemen obisk na tekmah EuroBasketa. Ob tej priložnosti bi se dotaknil še finančnega vidika: že res, da prvenstvo zahteva veliko investicij, a prinaša tudi veliko prihodkov in drugih pozitivnih učinkov. Tudi v Novem mestu sem sicer prvič, a se bom sem še vračal, tudi na kozarec cvička."

 

FIBA EuroBasket Zanolin splet.jpg

 

Aleš Križnar, direktor EuroBasketa 2013:
"Na sestanku pred novinarsko konferenco smo dobili zelo pozitiven občutek, o tem, kako se Novo mesto pripravlja na dogodek, tako da na vse skupaj gledamo zelo pozitivno. Kot so dejali že ostali: poleg »zapuščine« v obliki dvorane, je prvenstvo velika priložnost za promocijo mesta in okolice. Še enkrat bi poudaril tudi pomen nove dvorane, ki si jo Novo mesto, ki je košarkarsko mesto, nedvomno zasluži. Sicer pa je naša želja tudi, da bo mesto dogodek izkoristilo tudi za spremljevalne dogodke pred in med prvenstvom."

 

FIBA EuroBasket Kriznar splet.jpg

 

Marjan Erpe, vodja mestnega prganizacijskega odbora:
"Že s kandidaturo smo nakazali, da želimo biti del te največje športne prireditve pri nas. Narediti bo potrebno veliko, a sodelovanje se je že pričelo, tako da smo optimistični. Želimo se pokazati kot dobri gostitelji velikemu številu obiskovalcev in upravičiti zaupanje."

 

FIBA EuroBasket Erpe splet.jpg

 

Vir: Košarkarska zveza Slovenije

Foto: Mestna občina Novo mesto

Župan Alojzij Muhič o pripravah Novega mesta na evropsko prvenstvo v košarki

nazaj