vodilna slika

Župan sprejel prostovoljce in invalide

datum: 30. 11. 2011

Novo mesto je poleg Ljubljane in od danes tudi Maribora mesto prostovoljstva.

Župan Alojzij Muhič je ob dveh mednarodnih dnevih - invalidov in prostovoljcev - sprejel predstavnike novomeških društev, ki se ukvarjajo s humanitarno dejavnostjo in prostovoljstvom, ter predstavnike društev invalidov.

Na prireditvi, ki so jo popestrile mlade glasbenice iz Glasbene šole Marjana Kozine, se je župan v nagovoru zahvalil vsem prisotnim; ljudem plemenitega srca, odprtih rok, močne volje in ljubezni do življenja ter sočloveka. Poudaril je pomen pomoči in na drugi strani vztrajanja ter ljubezni do življenja.

 

Foto: Foto Asja

 

Prireditev je s svojimi umetniškimi deli popestril tudi slikar z usti Jože Vodušek. Njegova zanimiva razstava slik, na katerih prevladujejo motivi iz narave, bo na ogled v jedilnici Splošne bolnišnice Novo mesto do januarja 2012.

 

Foto: Foto Asja

 

Tako se tudi Mestna občina Novo mesto pridružuje praznovanju pomembnega dne - 3. decembra, ki ga je za mednarodni dan invalidov 14. oktobra 1992 z resolucijo razglasila Generalna skupščina Združenih narodov z namenom, da bi v najširši družbi spodbudila vedno boljše razumevanje problematike, povezane z invalidnostjo, s temeljnimi pravicami invalidov in z vključevanjem invalidov v običajno življenje.

Mednarodni dan prostovoljstva pa je razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju Generalne skupščine 17. decembra 1985. Od takrat se vlade, Združeni narodi in civilnodružbene organizacije pridružujejo prostovoljkam in prostovoljcem iz vsega sveta pri praznovanju 5. decembra, mednarodnega dneva prostovoljstva.

 

Foto: Foto Asja

nazaj