vodilna slika

Na novomeškem Novem trgu odslej polnilna postaja za električna vozila

datum: 18. 12. 2012

Polnjenje električnih vozil bo vsaj do konca leta 2013 brezplačno.

V Novem mestu smo platoju Novega trga danes slovesno odprli elektročrpalko, ki sodi v sistem zdaj že šestnajstih elektro črpalk Elektra Ljubljana po Sloveniji. Nova elektro črpalka se napaja z Zeleno energijo, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov energije, in sicer iz majhnih hidroelektrarn in sončnih elektrarn ter zato še dodatno predstavlja pomembno pridobitev za zmanjševanje izpusta toplogrednih plinov v občini, s tem pa prispeva k izboljšanju kakovosti bivanja prebivalcev občine. Za vse uporabnike električnih vozil bo električna energija tudi iz te elektro črpalke vsaj do konca leta 2013 brezplačna.

Šestnajsto elektro črpalko Elektra Ljubljana sta namenu slavnostno predala župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič in direktor podjetja Elektro Ljubljana OVE, inženiring s področja obnovljivih virov energije, d. o. o., mag. Matjaž Glavič.

Postavitev elektro črpalke je plod prizadevanj dobrega sodelovanja med obema partnerjema s ciljem vzpostavitve elektromobilnosti v Sloveniji.

 

Elektrocrpalka 2012 splet.jpg

nazaj