vodilna slika

Novomeški poletni večeri 2013 se začenjajo

datum: 18. 06. 2013

Od 22. junija do 31. avgusta bo veliko dogajanja v starem mestnem jedru.

Danes dopoldne je na rotovžu potekala novinarska konferenca o letošnjih Novomeških poletnih večerih, ki jih tokrat organizira Založba Goga.

Župan Alojzij Muhič je uvodoma izrazil zadovoljstvo, da so poletni večeri že tradicionalni ter napovedal, da bo v poletnem času več zapor Glavnega trga, seveda z namenom nemotene organizacije in poteka posameznih prireditev. Dodal je, da je mestna občina ta projekt podprla z 20.000 evri proračunskega denarja.

 

V nadaljevanju je direktor Založbe Goga Mitja Ličen predstavil program, ki bo potekal od 22. junija do 31. avgusta, ter poudaril, da bodo letošnji poletni večeri »meščanski«. Osrednji dogodki se bodo zvrstili ob četrtkih zvečer na terasi pred Kavarno Goga, sobotni dopoldnevi pa bodo namenjeni otrokom. Zanimivo je, da bodo v mesecu avgustu odprli marsikater mestni atrij, ki je bil doslej občanom skrit.

 

Novomeške poletne večere 2013 bodo s projektom Rišemo glasbo ob svoji 20-letnici delovanja slovesno odprli pevke in pevci MePZ Pomlad, o čemer je podrobneje spregovorila predsednica Ana Naranča.

 

Več o programu poletnih večerov si lahko preberete tukaj.

 

049 splet.jpg

 

Župan Alojzij Muhič o letošnjih Novomeških poletnih večerih

Direktor Založbe Goga Mitja Ličen o programu Novomeških poletnih večerov

Ana Naranča, predsednica MePZ Pomlad, o otvoritvenem dogodku

nazaj