vodilna slika

Župan Alojzij Muhič sprejel 22 zlatih maturantov

datum: 26. 09. 2013

Zaželel jim je uspešno študijsko pot in vrnitev v Novo mesto.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes sprejel 22 zlatih maturantk in maturantov iz Mestne občine Novo mesto, ki so v šolskem letu 2012/2013 opravljali splošno ali poklicno maturo.

Zlati maturanti splošne mature, ki so dosegli 30 ali več točk in prihajajo z novomeške gimnazije, so: Urška Bele, ki je dosegla vse možne točke in postala diamantna maturantka, Ana Berus, Veronika Božič, Matej Burkat, Manca Hervolj, Domen Kastelic, Primož Kastelic, Katja Kelvišar, Martina Može, Urška Pavlin, Klara Piletič, Luka Piletič, diamantna maturantka Anja Prešern, Kaja Stopar in Patricija Šašek s Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije.

Zlati maturanti poklicne mature, ki so dosegli 22 in 23 točk, pa so: Marko Grešak, Jan Kužnik in Primož Lavrič s Šolskega centra, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije ter Urška Bedek, Irena Kastelic, Urša Klobčar in Barbara Kulovec s Šolskega centra, Srednje zdravstvene in kemijske šole.

Župan je maturantom ob tej priložnosti podelil drobne pozornosti ter jim zaželel vse dobro na njihovi nadaljnji poti, v upanju, da se po študiju znova vrnejo v Novo mesto. Županov sprejem so popestrili še Nina Strgar, učenka 7. razreda violine pri prof. Petri Božič na Glasbeni šoli Marjana Kozine, ob klavirski spremljavi prof. Tatjane Hadl ter Nika Povšič, prav tako učenka 7. razreda violine pri prof. Petri Božič ob spremljavi Tatjane Hadl na klavirju, Dušana Pavleniča na kitari, Tomaža Zorka na basu ter Mira Tomšiča na tamburinu.

 

 

nazaj