vodilna slika

Izvajanje zimske službe do 15. marca 2014

datum: 27. 11. 2013

Ne le vozila z zimsko opremo, tudi pešci moramo biti ustrezno obuti.

Mestna občina Novo mesto prosi vse udeležence v cestnem prometu, tako voznike kot pešce, da se v zimskem času prilagodijo zimskim razmeram in se na cesto podajo le z zimsko opremo, pešci pa seveda primerno obuti.

 

Mestna občina Novo mesto izvaja zimsko službo skladno Pravilnikom o vrstah vzdrževalnih del na javnih cestah in nivoju rednega vzdrževanja javnih cest (Uradni list RS, št. 62/1998). Zimska služba se izvaja v času od 15. 11. tekočega do 15. 3. prihodnjega leta. Vse udeležence v cestnem prometu prosimo, da se obnašajo zimskim razmeram primerno in svoja vozila, pešci pa obutev, prilagodijo zimskim razmeram.

Omenjeni Pravilnik v 14. poglavju »Zimska služba« od 27. do 33. člena navaja obseg dejavnosti in opravil, potrebnih za omogočanje prevoznosti cest in varnega prometa v zimskih razmerah. Zimske razmere nastopijo takrat, ko je zaradi zimskih pojavov (sneg, poledica in drugo) lahko ogroženo normalno odvijanje prometa.

V zimskem obdobju se ceste vzdržujejo v skladu z izvedbenim programom zimske službe. Vzdrževanje prevoznosti posameznih cest v zimskih razmerah je opredeljeno s prednostnimi razredi, v katere so ceste razvrščene glede na kategorijo, gostoto in strukturo prometa, geografsko-klimatske razmere in krajevne potrebe.

Prednostni razredi so opredeljeni v 31. členu Pravilnika, ki si ga lahko ogledate tukaj.

 

 

 

nazaj