vodilna slika

Začenjamo z obnovo mostu čez Bršljinski potok

datum: 04. 12. 2013

Promet bomo preusmerili na krožišče v Bučni vasi, za pešce pa bo urejena brv.

Novo mesto, 4. decembra 2013 – Mestna občina Novo mesto obvešča občanke in občane, da bo od tega petka, 6. decembra, do predvidoma aprila 2014 zaradi prenove mostu čez Bršljinski potok popolnoma zaprta cesta skozi Bršljin, in sicer v območju samega mostu. Obvoz za vozila bo ustrezno označen in urejen iz smeri centra po Ljubljanski cesti do krožišča v Bučni vasi, preko viadukta Bezgavec naprej za smer Muhaber, Mirna Peč in levo za smer Bršljin, Cegelnica, Adria/Podbreznik, Prečna in obratno iz smeri Prečna in Mirna Peč v smer center. Za pešce bo v času popolne zapore čez potok urejena brv.

 

Investicija obsega širitev samega mostu ter ureditev potočnega korita in njegovih brežin, za kar bo mestna občina odštela okoli 355.000 evrov.

Izvajalec je s pripravljalnimi deli začel že konec meseca oktobra. Ne glede na to, da smo sprva načrtovali vsa pripravljalna dela opraviti pred prvim snegom, z gradbenimi deli, zaradi katerih je nujna popolna zapora ceste, pa bi začeli po koncu zime, smo na zahtevo krajevne skupnosti in s posvetom z izvajalci z deli začeli pred zimo. Upamo, da nam bo zima naklonjena in bodo dela končana v najkrajšem času, občankam in občanom pa se zahvaljujemo za razumevanje.

 

 

nazaj