vodilna slika

Decembrsko vzdušje v Novem mestu

datum: 03. 12. 2013

Letos z nekaj novostmi, a skromno in dostojno.

Mestna občina Novo mesto, Zavod za turizem Novo mesto ter Zavod LokalPatriot letos sodelujemo pri praznični okrasitvi mesta ter organizaciji decembrskih prireditev.

 

Praznično osvetlitev bosta župan Alojzij Muhič in direktor Zavoda za turizem Novo mesto Ivo Kuljaj v Novem mestu prižgala v četrtek, 5. decembra, ob 17. uri pred rotovžem.

Decembra boste lahko obiskali sejemske hiške, ki bodo privabljale vsaka s svojo ponudbo, od prodaje izdelkov iz medu, do pečenega kostanja, toplih napitkov…

Med 24. in 28. decembrom se bo na Glavnem trgu odvijal prvi Novomeški božični sejem, ki bo odprt vsak dan med 15. in 22. uro. Na trgu bodo tako stale stojnice z božičnimi motivi, ki bodo obiskovalce navduševale z unikatno ponudbo božičnih okraskov, čebelarskih izdelkov, igrač in toplih volnenih izdelkov. Obiskovalci se bodo sladkali z medenjaki, kandiranim sadjem, sladkorno peno, prestami, vaflji, palačinkami, pečenim kostanjem in nepogrešljivim kuhanim vinom. Uporaba pirotehnike v tem času je strogo prepovedana.

Božični sejem bo spremljala tudi pestra programska shema. Ob večerih se bo trg prelevil v prijetno kulturno prizorišče s šolskimi pevskimi zbori, novomeškimi gledališkimi skupinami, lutkovnimi predstavami za mladino in odrasle ter pestrim glasbenim programom z nastopi v živo.

Na silvestrski večer bo ob 22. uri na velikem odru na Glavnem trgu zimzeleno glasbo najbolj znanih tujih in domačih glasbenikov vrtel Jože Tisu – DJ Long. Ob 23.30 pa bo nastopil Pero Lovšin skupaj s še šestimi glasbeniki njegovega ansambla.

Ko bomo odšteli zadnje sekunde starega leta in si nazdravili za novo, bo udeležence tega silvestrovanja na prostem nagovoril župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

Za gostinsko ponudbo bosta skrbela Pub pri vodnjaku in LokalPatriot.

 

nazaj