vodilna slika

Otroški oddelek bogatejši za nove knjige

datum: 13. 12. 2013

Na Otroškem oddelku v Splošni bolnišnici Novo mesto so danes zjutraj slavnostno predali večji paket otroških in mladinskih knjig.

Na Otroškem oddelku v Splošni bolnišnici Novo mesto so danes zjutraj slavnostno predali večji paket otroških in mladinskih knjig. Založba Goga je z otroškim oddelkom sodelovala že lani, ko so za tamkajšnje otroke in starše pripravili razstavo ilustracij objavljenih v slikanici Prijatelja. V letošnjem letu se sodelovanje še poglablja, saj v decembru vsak torek bolne otroke obiščejo in razveseljujejo s pravljično uro takoj po zajtrku.

 

Tako vodstvo Otroškega oddelka novomeške Splošne bolnišnice kot Založba Goga se trudijo za dvig bralne kulture med otroci, saj se oboji zavedajo kako pomembno je branje za nadaljnji razvoj otroka. Ker se na oddelku lahko mesečno izmenja tudi do 250 otrok mesečno, se je pokazala potreba po večjem številu knjig. Založba Goga je sprožila pobudo, s katero je nagovorila podjetja, da del sredstev namenjenih za decembrske novoletne čestitke, namenijo za otroške in mladinske knjige. Dobrodelni akciji sta se poleg Založbe Goga, pridružili še Mestna občina Novo mesto ter podjetje Infotehna skupina d.o.o.

 

Župan, gospod Alojzij Muhič, je ob predaji knjig pozdravil takšno vrsto sodelovanja, saj je dobro počutje otrok na oddelku pomembno za hitrejše okrevanje. Predstojnica otroškega oddelka, gospa Tatjana Pavlin, pa je dodala, da si bodo še naprej prizadevali za spodbujanje staršev k branju pravljic bolnim otrokom.

o1.jpg

 

o2.jpg

 

o3.jpg

 

o4.jpg

 

 

 

 

nazaj