vodilna slika

Župan sprejel igralke in vodstvo Ženskega košarkarskega kluba Krka

datum: 26. 05. 2014

Klub beleži eno najuspešnejših sezon v zgodovini kluba.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes sprejel igralke ter strokovni tim kluba, za katerim je najuspešnejša sezona v zgodovini. V sezoni 2013/14 so se vse selekcije v klubu uvrstile na zaključne turnirje državnega prvenstva, prvič v zgodovini kluba pa so v drugi slovenski košarkarski ligi nastopile tudi članice.

Igralke ŽKK Krka, v katerem jih deluje že več kot 120, so nastopile na kar sedmih zaključnih turnirjih in osvojile tudi sedem medalj, v klubu pa je registriranih že več kot 120 igralk.

Najpomembnejši uspehi selekcij ŽKK Krka v letu 2013/14 so 2. mesto najmlajših pionirk, starejših pionirk, kadetinj v državnem prvenstvu, 3. mesto mlajših pionirk v državnem prvenstvu, 2. mesto starejših pionirk v pokalu Spar, 3. mesto mlajših kadetinj v Jadranski BCAA ligi, 2. mesto mladink v 2. SKL ligi in skupno 8. mesto v državnem prvenstvu, 3. mesto mladink v ekipi Gimnazije na državnem šolskem prvenstvu, 6. mesto članic v 2. Slovenski košarkarski ligi, 1. mesto pionirk in 2. mesto mladink na Mednarodnem turnirju v Trnavi na Slovaškem ter 1. mesto pionirk in kadetinj na Mednarodnem turnirju Pokal Sarajevo 2014.

 

Župan jim je iskreno čestital za izvrstno sezono ter jim zaželel mnogo uspehov tudi v prihodnje.

 

 

nazaj