vodilna slika

Na Portovalu odslej tudi gugalnica za gibalno ovirane otroke

datum: 28. 05. 2014

Nasmeh z gugalnice je projekt, ki je naletel na podporo tudi v Novem mestu.

 

Mestna občina Novo mesto kot lastnik in Agencija za šport Novo mesto kot upravljavec otroškega igrišča na Portovalu sta danes skupaj s pobudnikom akcije Nasmeh z gugalnice – Zavodom Vista Murska Sobota slovesno odprla gugalnico za gibalno ovirane otroke. Slovesnost je popestril pevski zborček Mali Pedenjped iz Vrtca Pedenjped Novo mesto.

 

017 splet.jpg

 

Gibalno ovirani otroci se uvrščajo v skupino invalidov, saj se zaradi svojega primanjkljaja znajdejo pred različnimi vsakodnevnimi ovirami. Tako otroci sami, kakor tudi njihovi starši oz. ustanove, katere obiskujejo. S postavitvijo gugalnice vsem zagotavljamo uporabo javnih objektov in površin ter pravico do enakovrednega vključevanja v družbo in pravico do igre. Takšne gugalnice so sicer že našle svoje mesto (ali pa ga bodo v kratkem) v Murski Soboti, Velenju, Postojni, Šmarjeških Toplicah, Piranu, Kopru in Kranju.

 

Zbrane sta nagovorila župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič ter Aleksandra Pinterič, direktorica Zavoda Vista Murska Sobota, simbolno pa je gugalnico odprla mlada Brina Vesel, ki se ji iskreno zahvaljujemo za njen pogum.

 

 047 splet.jpg

nazaj