vodilna slika

V Mestni občini Novo mesto smo kolesarju prijazni

datum: 05. 05. 2016

V maju 2016 je v Mestni občini Novo mesto zaživel še en projekt, tesno povezan z varstvom okolja in trajnostno urbano strategijo. Skupaj s partnerji začenjamo s projektom Kolesarju prijazni.

V maju 2016 je v Mestni občini Novo mesto zaživel projekt, tesno povezan z varstvom okolja in trajnostno urbano strategijo. Skupaj s partnerji smo začeli s projektom Kolesarju prijazni.

Vse o projektu in možnostih pridobitve certifikata si lahko preberete na spletni strani www.kolesarjuprijazen.si.

Mestna občina Novo mesto v občini spodbuja zdrav način življenja in krepi zavest o zdravem okolju tudi s pomočjo promoviranja uporabe kolesa za pot v službo, šolo, obisk javnih ustanov, trgovskih objektov in druga opravila. V ta namen izdajamo certifikat kolesarju prijazni oz. kolesarju prijazno podjetje. Certifikat lahko pridobijo organizacije, ki delujejo na lokaciji Mestne občine Novo mesto in izpolnjujejo pogoje iz Pravilnika za pridobitev certifikata. Poleg tega smo izvedli primer dobre prakse, ki služi kot minimalni standard pri uresničitvi kolesarske investicije. V okviru začetka projekta smo na lokaciji Seidlova cesta 1, Novo mesto, uredili kolesarnico za kolesa in parkirna mesta ter izvedli nakup službenih koles. Dodatno pa bomo za morebitne investitorje izdelali tudi katalog z navodili za izvedbo primerne urbane opreme za kolesarje (parkirišča za kolesa, primerna stojala, oprema za servis koles ipd.) .

6  KP CERT IKONA.png

 

 

 

nazaj