Plačajte parkirnino v mestnem jedru s SMS sporočilom in parkirajte dve uri brezplačno

datum: 18. 09. 2017

Na Mestni občini Novo mesto smo na parkiriščih v mestnem jedru in v njegovi bližini v času trajanja prenove spremenili režim plačevanja parkirnin za uporabnike, ki bodo plačali parkirnino s SMS sporočilom na številko 4333 ali z aplikacijo za mobilne naprave, tako da bosta prvi dve uri parkiranja brezplačni, za nadaljevanje parkiranja pa velja dosedanji cenik in urnik.

Na območjih, kjer je do sedaj veljal režim NM1, velja do nadaljnjega režim NM4, (prvi dve uri brezplačni, nato 0,80 EUR/h), na parkirišču Kandija, kjer je do sedaj veljal režim NM2, velja do nadaljnjega režim NM5, (prvi dve uri brezplačni, nato 0,50 EUR/h).

Za brezplačno dvourno parkiranje pošljite SMS na telefonsko številko 4333 s cono parkirišča (NM4 ali NM5) in registrsko številko vašega avtomobila (primer: LJST430).

Primer SMS-sporočila: NM4 LJST123 na 4333.

To velja za naslednja parkirišča:

Parkirišče

Prej

Sedaj vpišete

Prešernov trg

NM1

NM4

Florijanov trg

NM1

NM4

Kapiteljska ulica - pod Kapitljem

NM1

NM4

Jenkova ulica

NM1

NM4

Dilančeva ulica

NM1

NM4

Muzejska ulica

NM1

NM4

Trdinova ulica 

NM2

NM5

Kandijska cesta - pri Windischerju 

NM2

NM5

 

Brezplačna dopolnitev je glede na sedanji režim parkiranja in nadzor nad pravilno uporabo parkirišč mogoča zgolj preko digitalnega sistema. V kolikor želi kdo od uporabnikov mestnega jedra koristiti brezplačno ugodnost parkiranja in ne pozna postopka, mu lahko z navodili za uporabo bodisi SMS možnosti bodisi aplikacije, pomagamo tudi osebno, v poslovnem času na rotovžu na Glavnem trgu. 

 

Za uporabnike, ki bodo parkirnino plačali na parkomatu, pravilo dveh brezplačnih ur ne velja, parkirnino morajo plačati v celoti za ves čas parkiranja. 

obnova2017a

Povezane novice

15. september

Mestno jedro obnavljamo za vse

Kot smo že obveščali, bo v prihodnjih mesecih potekala prenova mestnega jedra. Načrtovanih je več faz projekta, v katere so vključena tudi arheološka izkopavanja, saj je letošnje sondiranje...

več >

nazaj