rsz_dsc_9363.jpg

Otvorili novomeški sistem za izposojo koles GONM

datum: 25. 10. 2017

V torek je zaživel sistem za izposojo koles GONM, s katerim na Mestni občini Novo mesto nadaljujemo prizadevanja za trajnostni razvoj mesta. Otvoritvena slovesnost je potekala na Novem trgu, na enem od petih postajališč, na katerih si je mogoče izposoditi kolesa. Projektu so se za zdaj pridružili tudi trije partnerji – Krka d. d., BTC d. d. in Šolski center Novo mesto.

Skupno je v uporabi petindvajset koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na petih postajališčih: Novi trg, Ulica Slavka Gruma, Seidlova cesta, Šolski center Novo mesto in BTC City (Bršljin). Poleg vzpostavitve, upravljanja in vzdrževanja sistema smo na Mestni občino Novo mesto zagotovili tudi postaji na Novem trgu in Ulici Slavka Gruma, ostale tri postaje pa so prispevali omenjeni partnerji.

Uporaba je zelo enostavna, vse kar mora bodoči uporabnik storiti, je registracija v prostorih Turistično informacijskega centra (TIC) na Glavnem trgu 11. Ob registraciji posameznik prejme kartico, ki na parkirišču odklepa kolesa in omogoča 14 ur kolesarjenja na teden. Seveda je kolesa med in po opravkih možno pustiti na katerikoli postaji v mestu. Cena registracije je 10 evrov na leto, uporaba koles pa je brezplačna.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je ob otvoritvi povedal: »GONM je pomembna urbana pridobitev za Novo mesto, ki jo bomo v naslednjih letih skušali nadgraditi s širitvijo mreže postajališč in uvedbo električnih koles, predvsem pa z nadaljnjim urejanjem kolesarskih povezav.«

Finančni vložek Mestne občine Novo mesto v prvem letu delovanja sistema znaša 64.416 EUR (z vključenim DDV).

Podrobnosti o sistemu GONM pa na povezavi.

GONM2

nazaj