V petek vzpostavitev krožišča v Kandiji

datum: 15. 11. 2017

Ta konec tedna načrtujemo postavitev montažnega krožišča v sedanjem križišču med Kandijsko in Jakčevo ulico, pri čemer pa so dela odvisna od vremenske napovedi, ki ni najbolj ugodna.

Po pridobitvi soglasja s strani Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so stekle priprave na izvedbo, izvajalec del CGP bo do petka izvedel vsa pripravljalna gradbena dela, v petek po jutranji prometni konici pa načrtujejo vzpostavitev krožišča. Ob tem je potrebno izvesti horizontalno prometno signalizacijo – talne označbe in postavitev montažnih elementov za vodenje prometa (dela morajo biti izvedena sočasno). Ob tem bo izvajalec zagotovil tudi javno razsvetljavo krožišča in parkirišča v Kandiji. Dela bodo predvidoma potekala z občasnimi delnimi zaporami.

Namen vzpostavitve krožišča je izboljšanje pretočnosti tega odseka v času prometnih konic, predvsem pa omogočanje večsmernega izvoza iz kandijskega parkirišča. Po vzpostavitvi krožišča bo prav tako prišlo do spremembe prometnega režima in signalizacije v križišču pri Kandijskem mostu. Prednostna smer bo po novem naravnost v smeri bolnišnice (in obratno), pri zavijanju iz Kandijskega mostu pa bodo vozniki vožnjo lahko nadaljevali samo desno ali levo po Kandijski cesti. Vožnja iz Kandijskega mostu naravnost proti Trdinovi ulici zaradi zagotovitve večje varnosti ne bo več dovoljena.

Vrednost celotnega projekta je približno 140 tisoč evrov, pri čemer 55 odstotkov prispeva Ministrstvo za infrastrukturo, preostanek pa Mestna občina Novo mesto.

nazaj